0

Н а разпита в „синя стая“ детето изглеждаше като ритано в главата, беше с насинено и подуто оченце и бинтована глава. Това каза пред „Телеграф“ адвокат Васил Попов, защитник на 5-годишното дете от Пловдив, което бе малтретирано от приятеля на майка му. „Такова нещо не бях виждал. От два дни ходя, като ударен с мокър парцал“, допълни Попов.

ЗВЕРСТВОТО В ПЛОВДИВ: Оперират обезобразеното 5-годишно момченце

В петък Пловдивският районен съд остави Петър Чернев в ареста, а майката Стела Алексиева бе пусната с мярка за неотклонение „подписка“. До ареста им се стигна, след като лелята на малчугана видяла голяма рана на главата му. По думите на Попов част от скалпа му  липсвал.

Прикриване

Детенцето е със специални образователни потребности, то е от аутистичния спектър и с него се комуникира по по-различен начин, допълни защитникът. От края на ноември не е ходило на детска градина, не е посещавало и психолога си. Вероятно не са го пускали на градина, за да не видят в забавачката, че е малтретирано и да не подадат сигнал към социалните. През това време двамата обвиняеми са третирали раната, мазали го с пудра и крем „Здраве“, каза защитникът. По принцип детето е било с по-дълга косичка - остригали  са го. В телефона на Петър са намерени шокиращи кадри как малтретира детето. По думите на защитника в момента се проверява дали няма упражнено и сексуално насилие над него.

ЗВЕРСТВО: Майка и пастрок обезобразиха от бой детето си!

Операция

Вчера детето е било оперирано. По думите на Попов му е била присадена кожа. Бащата, който веднага се е прибрал от Германия, вече е при него в болницата. По думите на защитника таткото иска да го отведе със себе си и той да полага грижи за него. „Детето е немски гражданин, там е родено, там е отглеждано до раздялата на родителите. В момента майката Стела и бащата са в процес на развод. Сега бащата ще иска от съда родителските права да бъдат дадени на него. По думите на Попов бащата на малчугана е подавал сигнал в Отдел закрила на детето, но не за насилие, а за несъдействие от страна на майката.

Чернев хващан с дрога, работи в университет

Обвиненият за зверството над 5- годишния малчуган е бил хващан с дрога. Поради маловажност на случая обаче се е разминал с глоба за административно нарушение. В града се знае, че работи в пловдивския университет, където отговаря за поддръжката. Там е бил нает благодарение на професор във ВУЗ-а, който е негов роднина. Не е известно майката на битото дете да е била трудово заета.