0

П одсъдимият за тежката катастрофа с две жертви на бул. „Черни връх“ Георги Семерджиев се жалва, че е изолиран в отделна килия по 24 часа и не можел да ходи на фитнес. 

Това е поредна жалба, която той пуска по този повод, установи проверка на „Телеграф“.

Новата жалба на Семерджиев е постъпила в Административен съд София- град в средата на ноември.

ПАК ПРЕД ТЕМИДА: Ново обвинение за Семерджиев за шофиране с фалшива книжка месеци преди катастрофата на „Черни връх”

С нея той и защитата му атакуват заповед на началника на затвора в София, с която подсъдимият бил постоянно заключен и без право на участие в колективни мероприятия. 

Дубъл

Пред съда подсъдимият настоява да се изпълни решение на СРС, с което се отменя въпросната заповед.

Решението на магистратите обаче не е влязло в сила, тъй като се обжалва от началника на затвора пред СГС. Въпреки това Семерджиев пуска жалба в Административния съд с твърдението, че СРС е наредил предварително изпълнение.

ОБЖАЛВА ЗАТВОРА: Нова токсилогична експертиза за Семерджиев

Пред съда бившият футболист се възмущава: „За 9 месеца дори не ме попитаха нещо, да видят дали съм психически добре. А и две решения на съда имам“, става ясно от протокола от заседанието.

И добавя: „нямам контакт с други задържани лица. Изцяло съм изолиран, нито фитнес мога да правя, нито нищо - 24 часа съм заключен“. 

На камък 

Жалбата на бившия футболист обаче удря на камък. Административните магистрати решават, че то е неоснователно. „Към момента на съдебното произнасяне липсва основание за изпълнение на решението (б.а., на СРС, с което се отменя заповедта на началника на затвора), тъй като същото не е влязло в сила поради депозирана жалба от страна на началника на затвора, а твърденията на ищеца, че е допуснато предварително изпълнение не намират опора в доказателствената съвкупност и в нормативната уредба.

В ОПИТ ДА ПРОТАКАТ ДЕЛОТО: Две свидетелки се скатаха от процеса срещу Семерджиев

Видно от диспозитива на съдебното решение, липсва такова изрично произнасяне“, мотивира се съдът. АССГ осъжда Семерджиев да плати 100 лева разноски.

Той бе арестуван през юли 2022 г. заради зверската катастрофа, в която уби две момичета. Според обвинението Семерджиев е минал на червено с бясна скорост, помитайки  двете момичета с мощния си джип. След това избяга от местопроизшествието. Миналата година СГС го осъди на 20 години затвор. Семерджиев обжалва присъдата си пред Софийски апелативен съд.