0

С ъдът даде ход на делото срещу Георги Семерджиев на втора инстанция и назначи ДНК експертиза на въздушната възглавница на водача на автомобила, с който беше извършена катастрофата. Това беше втори опит за старт на делото.

В края на април Софийският градски съд призна за виновен Георги Семерджиев за тежката катастрофа, станала през юли миналата година на бул. "Черни връх" в София, при която загинаха две момичета, и го осъди на 20 години затвор при първоначално строг режим. 

ВЗЕ ЗАТВОРА ЗА ХОТЕЛ: Семерджиев се жалва, че бил постоянно заключен!

На заседанието на съда трябваше да се явят две свидетелки по искане на защитата на Семерджиев. Те обаче не се появиха в залата. За едната беше представен болничен лист, другата не е била открита на адреса.

Прокурорът по делото и защитникът на майката на едно от загиналите момичета - майката на Хариет, Дияна Стефанович поиска две от свидетелките да бъдат заличени, но съдът не уважи тяхното искане. Те са призовани да се явят на следващото заседание, което ще бъде на 2 ноември от 9:30 ч. Iпоред наблюдаващия прокурор, защитата на Семерджиев "протака делото".

Семерджиев си пуснал шофьорската книжка на принтер

Адвокатът на подсъдимия - Мирослав Христов, заяви пред съда, че държи на разпита на двете жени, за да стане ясно дали Семерджиев е шофирал автомобила и дали той е предизвикал катастрофата с две жертви.

"Да не се дава ход на делото", настоя пред съда и подсъдимия Георги Семерджиев. В крайна сметка обаче, съдът реши да даде ход на делото.