0

К риминално проявен мъж известен с прякора Бореца от Горубляне е задържан при акция на полицията в София. Той е извършил кражба на „Опел Корса“ от столична автомивка.

Автомобилът бил с ключовете на таблото. Докато миячите го почиствали, Бореца се промъкнал бързо, метнал се на шофьорското място, запалил и изчезнал с мръсна газ.

Два дни по-късно Бореца е установен и задържан при акция на криминалисти от Второ РУ – СДВР. Мъжът е стар познайник на полицията, има дълго досие, в което освен всевъзможни крабжи има и регистрации за каналджийство.

ИЗДЪНИ СЕ: Хванаха Мароканеца да краде кола с паяк

По оперативни данни Бореца е задигнал автомобила, за да превози с него група мигранти до границата със Сърбия. Разследването по случая продължава.

Проверява се и версия за свързаност между Бореца и друг заловен преди дни автокрадец – Мароканеца от Обеля. Той бе задигнал също стар „Фиат“ като по първоначални данни е искал да го продава на части. Криминалистите обаче проверяват и версията за превоз на мигранти, тъй като в последно време този вид криминална дейност е една от най-доходоносните сред контингента.