1

П оредна токсикологична експертиза не успя да даде отговор на въпроса дали Георги Семерджиев, който през юли 2022 година причини  катастрофата на столичния булевард "Черни връх", при която загинаха две млади жени, е шофирал след употреба на наркотици.

ОБЖАЛВА ЗАТВОРА: Нова токсилогична експертиза за Семерджиев

Делото срещу него се гледа в Софийския апелативен съд, пред който той обжалва 20 годишната си ефективна присъда.

Днес беше приета поисканата от защитата на Семерджиев токсикологична експертиза, която обаче не дава категоричен отговор шофирал ли е той дрогиран. Според вещото лице Людмила Нейкова-Василева причината е във взетата кръвна проба след задържането на подсъдимия: 

"Не е доказано категорично какво е употребил, тъй като нямаме количествена стойност. Това, че е задържан 24 часа по-късно, е едно от условията, които е попречило за правилното извършване на процесуалните действия. Нямаме наркотична стойност, нямаме цифров израз. От това, което са дали колегите, дори няма яснота каква е тяхната методология, така че, тъй като няма две проби, които да могат да се съпоставят, както и количествено определяне, количествена концентрация, не може да се отговаря на въпросите, които ми задавате". 

Двете свидетелки по делото срещу него също не се явиха в съда. В съдебната зала стана ясно, че едното момиче е представило документ, че не може да присъства по уважителни причини - извън страната е до средата на декември.

Другото момиче не е открито и не е призовано. Още за предишното заседание са го търсили на адрес, но се е оказало, че не живее там, а за съседите е непознато. Търсили го и по телефон, но операторът казвал, че номерът е грешен или непълен.

ТЕМИДА КАЗА ТЕЖКАТА СИ ДУМА: Семерджиев поема за дълго към затвора

Делото продължава на 25 януари.