0

Д ядо отвлякъл внучка си заради хазартни дългове.

65-годишният похитител взел 4-годишното момиченце от детска градина и я завел на пазар без знанието на родителите. По-късно, когато майката на детето пристигнала в градината разбрала, че дъщеря й е изчезнала. Тя получила съобщение от дядото - Юан с искане за $72 000, писа Shanghai Law.

"Извадете 500 000 юана за три дни или никога повече няма да видите скъпоценната си дъщеря!", било точното съобщение Юан, който е баща на майката на детето.

Майката се обадила на Юан, за да го убеди да се откаже от заговора, но не успяла.

Впоследствие обаче Юан е арестуван, след като дъщеря му сигнализира за случая в полицията. Той е обвинен в изнудване и е изпратен в затвора Синшоу, съоръжение в Шанхай, Китай. 

Мъжът е протестирал срещу обвиненията в съда, като заявил, че става дума за семеен спор, а не за престъпление.

Китайските съдилища могат да определят някои престъпления в семейството - включително домашно насилие - като семейни дела, но този не е от тях. Не се уточнява продължителността на присъдата на Юан. 

Той отчаяно се нуждаел от парите от откупа, защото бил натрупал големи дългове от хазарт и е диагностициран с рак на стомаха. Съпругата му се развежда с него и той започва да пренебрегва бизнеса си заради хазартните си навици.

Съобщава се, че в крайна сметка мъжът е оправил отношенията си с дъщеря си и е започнал да сътрудничи на властите, предаде GlasNews.