0

С амопризнание направи единият от 19-годишните близнаци, замесени в случая с убийството на младия мъж от Цалапица, предаде NOVA. Пред съда Борислав Динков заяви: „Съжалявам, че станах свидетел на убийството на Димитър.”. Брат му Валентин допълни: „Съжалявам, Митко ми беше приятел..”.

РАЗКРИТИЯ: Ясно е кой е убил и заровил Димитър край Цалапица! (ВИДЕО)

Районният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста двамата братя. Мотивът за това е, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че те са извършили деянието, за което са обвинени – лично укривателство, като са помогнали на извършителя да зарови трупа и прикрие следите.

ПОЧЕРНЕНА! Майката на убития Митко от Цалапица: Чакам го да се върне всяка нощ

Делото премина изключително емоционално. В залата бяха допуснати родителите и близките на убития Димитър. На няколко пъти те поискаха да се саморазправят с двамата братя.

„Убийци, убийци, ще ви изтръгнем езика! Дано да не излезете! Дано този съд да е справедлив и до гроб да ви заровим”. С тези думи близки на 24-годишния Димитър посрещнаха по-рано близнаците, укрили тялото на младия мъж след убийството му. В хода на разследването стана ясно, че единият близнак е откарал сочения за убиец в дома му веднага след побоя, а другият е осигурил кирка, мотика и лопата, с които е заровил тялото на жертвата.

ЗЛОВЕЩО! Изчезналият Димитър пребит до смърт и заровен!

По-рано пред съдебната палата се проведе и протест. За 19 ч. пък е планирана жива верига на главния път Пловдив – Пазарджик.