0

П олицията във Варна е задържала мъж с голямо количество наркотици, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Андрей Ангелов.

Операцията е извършена вчера. Около 13 ч., след кратко преследване, е задържан мъж, който не се е подчинило на полицейски сигнали, уточни той. Преди задържането му е използвана физическа сила и помощни средства, наложило се е използване на предупредителни стоп патрони.

При извършване на личен обиск у него са намерени единични дози кокаин и таблетки екстази, каза Ангелов и уточни, че при претърсването на автомобила е намерен и иззет 1 килограм марихуана.

При последвало претърсване на адрес са намерени големи количества наркотици - осем килограма марихуана, половин килограм кокаин, един килограм амфетамин, над 200 таблетки, като все още не известен видът им, намерени са електронни везни, пет пълнителя за електронни цигари, съдържащи тетрахидрокарабинол, както и около 7900 лева.

В последвало второ претърсване в Добрич на адрес, свързан със задържания, са открити и иззети 800 грама марихуана, както и 500 грама амфетамин. Задържаният е криминално проявен, известен на органите на МВР, осъждан.