0

Както вече стана ясно трима украинци бяха задържани от полицията в Бургас след обир на апартамент в жк „Изгрев“ миналия понеделник. По информация на „Телеграф“ тримата са заловени след разпит на двамата украински крадци Руслан Дубровски и Денис Шейтанов, които също бяха спипани за домови кражби в Бургас.

Има подозрения, че триото Володимир Бурковский, Олесандр Буряк и Дмитро Друз са една група с Дубровски и Шейтанов.

Почерк

Почеркът на действие им е идентичен. Проникват в апартамента с добре изработен шперц, крадат само злато и пари, след което заключват и офейкват, разясниха криминалисти. Дубровски и Шейтанов успяха да задигнат само от един апартамент - в жк "Изгрев", над 100 хил. лева в пари и злато. Тримата, които са спипани сега, са отмъкнали общо 1500 лева, от които 500 лв., 20 евро, 10 щатски долара и златни накити. Бандитите са на възраст между 41 и 44 години, криминално проявени за подобни престъпления в Украйна, сочи справка от полицията в Киев.

Обиск

Придвижвали са се с "Шкода Октавия" с украинска регистрация. Автомобилът е следен от полицията и спрян в района на кръговото кръстовище при бензиностанция „Лукойл“ в посока Сарафово. Тримата са ползвали квартира в Равда. При обиск в нея са открити три мобилни телефона със заличени ИМЕИ номера и украински СИМ карти, както и парични суми в банкноти, отговарящи на откраднатите от апартамента в "Изгрев". В ниша в задната част на шкодата им пък са открити два несесера с множество заготовки на ключове, шперцове и технически средства за отключване на касови и секретни брави. С прокурорско постановление тримата са задържани в ареста и ще се иска от съда постоянното им задържане.