0

В тора група украинци, заподозрени в кражби, са арестувани в Бургас, съобщиха от местната полиция.

В акцията са участвали служители на „Криминална полиция“ към ОД на МВР, Второ и Пето РПУ-та в морския град и полицията в Несебър. Установена е кражбата на 500 лева, 20 евро, 10 щатски долара, 5 канадски долара и златни накити, всичко на обща стойност около 1 500 лева. Криминалното деяние е извършено на 5 декември. Крадците са нахлули в апартамента на 68-годишен бургазлия в блок 24 на жк. „Изгрев“ чрез отключване на входната врата.

Органите на реда са установили обирджиите – трима криминално проявени и осъждани украински граждани на възраст от 41 до 44 години. Те са спрени за проверка, докато се придвижвали с лек автомобил „Шкода Октавия“ в петък в района на кръговото в посока квартал „Сарафово“.

От тях са иззети три мобилни телефона със заличени IMEI номера, в ниша в задната част на тавана на автомобила са открити два несесера с множество заготовки на ключове, шперцове и технически средства за отключване на касови и секретни заключващи механизми и парични суми в банкноти, отговарящи на откраднатите от апартамента в квартал „Изгрев”.

При претърсване в обитаваната от украинците квартира, разположена в Равда, са намерени и иззети три мобилни телефона с украински СИМ-карти, както и парични суми в банкноти, отговарящи на откраднатите от апартамента в “Изгрев”. В събота с прокурорско постановление тримата мъже са задържани за срок до 48 часа. Работата по изясняване на цялостната им престъпна дейност продължава.

Припомняме, че преди няколко седмици бяха задържани още двама украинци, които са влезли в апартамент и са откраднали над 120 000 лева.

БОМБАСТИК: Докараха бушонирани в съда двамата украински обирджии

ЕКСКЛУЗИВНО: Обеца издала украинските крадци в Бургас