0

С тана ясно кое е 19-годишното момиче, убито от мечка в планината Бучѐдж в Централна Румъния.

УЖАСНА ТРАГЕДИЯ: Мечка уби момиче!

Тийнейджърка Даяна (19) в Румъния беше убита при нападение на мечка, след като животното я завлече и след това я хвърли надолу по скала с височина около 100 метра, докато се разхождаше с приятеля си.

Трагедията се разиграла пред ужасения поглед на приятеля й, а диспечерите, на които и момичето, и приятелят й се обадили за помощ, чули всичко по телефона, но било твърде късно.

Според румънските медии изглежда, че двамата младежи първоначално са получили съвети да се опитат да се отърват от присъствието на мечката, но нищо не им помогнало.

Двамата подали сигнал на 112 едновременно, при което 19-годишното момиче било нападнато и влачено от мечката.

„Тя беше ужасена... викаше: „Мечката все повече се приближава!“. Всичко се случваше на живо, диспечерката на 112 беше на телефона, а младежът крещеше, че ги нападат, че мечката е хванала момичето за крака и в един момент не е видял какво й е направил, но накрая е запокитила девойката на 120 метра в долината" - разказват властите.

Пристигайки на мястото на трагедията, планинските спасители се спуснали на 120 метра в долината, но момичето вече било мъртво. Мечката обаче все още била близо, нещо, което затруднило мисията по изваждането на тялото. Животното скочило няколко пъти, за да нападне спасителите, поради което било взето решение то да бъде застреляно за безопасността на присъстващите.

"Това беше реална опасност и за планинските спасители. Мечката била на 10 метра от плячката и искала да нападне спасителите. Мечката е застреляна от отговорните лица и вече бе възможно да се приближим до тялото" - допълват спасителите.

"Не сме се сблъсквали с такава сериозна ситуация през последните 10-15 години. Предполагаме, че мечката е била ядосана, защото обикновено не напада така, без причина, не беше мечка с малки, беше по-млада мечка" – става ясно от разказа им.

Снимки на загиналото момиче може да видите ТУК.

*Източник: Kurir