0

Ж ена влезе в борчове заради онлайн любовник. Мъжът я заблуждавал в продължение на две години, че желае двамата да се венчаят и да създадат деца.

Дамата се запознала със сладкодумния измамник онлайн, но вместо желания съпруг, се натъкнала на изпечен шарлатанин, които успял да изкопчи от нея над 90 000 евро. Жената изразходвала всички свои спестявания, взела заеми от роднини и накрая изтеглила няколко кредити от различни финансови институции, съобщава FunPage.

Истината лъснала, когато наглецът излъгал жертвота от ителианския регион Лигурия, че е отвлечен. Тъй като тя била останала без никакви средства, се видяла принудена да се обърне към полицаите. След като споделила историята си с униформените, те веднага разбрали, че става въпрос за измама.

35-годишният мъж от региона на Калабрия e идентифициран като наркоман с дебело досие за изнудване на роднини е приятели.

Според разследването наркозависимият накарал жертвата си да повярва, че е влюбен и отправил към нея искания за пари, като й има временни финансови затруднения. Отлагал срещите им под предлог, че се справя със семейни проблеми и я манипулирал, кото прибегнал и до реални инсценировки.

Когато дамата заявила, че вече не разполага с никакви пари, мъжът не се отказал и измислил нова схема. Повратен момент се оказала последната му измама, при която се престорил на отвлечен. Представил се за похитител и заплашил жената, че „опасни хора от Калабрия“ ще се разправят с нея, ако откаже да плати. Тя се видяла в чудо и решила да подаде сигнал в близкото полицейско управление.

Онлайн измамникът бил задържан от властите и изпратен зад решетките.