0

Е дин от трафикантите, задържани за превоз на 23-ма мигранти в линейка, е осъждан 4 пъти -  за шофиране след употреба на алкохол и липса на свидетелство за управление на МПС. Това заяви в ефира на „Здравей, България” районният прокурор на Пловдив Петър Петров. Съучастничката му не е криминално проявена. 

Припомняме, че вчера при гонка на магистрала "Тракия" бяха задържани мъж и жена, които превозвали мигрантите в стара бракувана линейка. Повдигнато им е обвинение за осуетяване на полицейска проверка и каналджийско. 

СЧУПИХА НАГЛОМЕРА: Каналджиите с линейката летели със сирени и включени лампи!

НОВ ЕКШЪН: Полицаи в гонка с линейка, претъпкана с мигранти

„Линейката по талон и регистрация продължава да се води специализиран превоз”, коментира Петров. Тази година собствеността ѝ е прехвърлена на дружество, което се занимава с автомобили, а след това на трето дружество, което не извършва медицински услуги.

Тепърва ще се установява защо превозното средство продължава да се води специализиран превоз.

Районният прокурор посочи още, че мигрантите са качени на територията на Област Стара Загора, като е трябвало да бъдат превозени до границата ни със Сърбия.

„Те са преминали зелена граница от Република Турция, като оттам са били превозени с неустановен досега транспорт”, посочи още Петър Петров.

Всеки е платил различна сума – около 5 хил. евро на човек. Три от лицата са непълнолетни.

По първото обвинение за каналджийство се предвижда от 1 до 6 години затвор и глоба от 5 до 20 хил лв. За другото до 3 г. или 500 до 1000 лв.