0

С включени сирени и лампи се е движила линейката с нелегалните мигранти, която бе заловена край пловдивското село Труд след гонка със служителите на реда. Това стана ясно от коментар на шефа на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов, който разкри подробности за случилото се. 

Оказва се, че органите на реда са разполагали с предварителна информация, че каналджии превозват мигранти с линейка. Специализираният автомобил за спешна помощ се движел по АМ "Тракия", където е направен първият опит да бъде спрян. Шофьорът, който не се подчинил на стоп-палка, отпрашил  в посока Карловско шосе. От там се насочил към село Труд, а преследващите го полицаи за кратко изгубили визуален контакт. 

След 10 минути открили линейката, но нямало и следва от мъжа и жената трафиканти. Вътре открили 23 мигранти, които заявили, че са от Афганистан. 

След още 10 минути обаче униформените все пак успели да открият бегълците, които вече са с повдигнати обвинения, след като буквално счупиха нагломера.

БНТ

Мъжът е на 32 години, спътничката му на 30. И двамата имат богато криминално минало. Мъжът има в досието си кражби, притежание на наркотици, управление под въздействието на дрога и други. Жената пък е съдена за кражби в миналото. 

И двамата са от София, откъдето взели и линейката, която не била функционираща.