0

З адържаха извършителя на опита за грабеж в златарски магазин в Бургас. Става въпрос за 52-годишен украински гражданин, пребиваващ в България с временна закрила. Заловяването му става след задълбочено разследване от полицията. 

По време на деянието крадецът бил нахлупил шапка идиотка, а под блузата си носел възглавница, за да изглежда, че е дебел. Престорил се на клиент и поискал да купи златно бижу за подарък на любимата жена. Настоял да разгледа и няколко златни пръстена.

ОПРЯЛ НА КАМЪК: Пишман крадец се нахвърли на златарски магазин!

Продавачката му ги подала, но в този момент апашът извадил тейзер и я нападнал. Въпреки че била разтърсена от токовия удар, жената успяла със сетни сили да натисне паникбутона. Мигом се задействал СОТ и, подплашен от алармата, бруталният обирджия хукнал да бяга през глава, без да успее да открадне нищо. На помощ на пострадалата жена се притекли няколко от случайните минувачи по пешеходната улица. Хората подали сигнал на спешния телефон 112. Минувачите видели как нападателят побягва в страничната уличка "Мара Гидик" и оттам се придвижва бегом по ул. "Александър Велики", между сладкарница "Креми" и трезора на БНБ в посока към храм „Св. св. Кирил и Методий” и площада.