0

П родължава издирването на 17-годишната Ивана Георгиева. Кметът на Дупница Първан Дангов заяви, че ще поиска писмени обяснения от директорката, психолога и класния ръководител на училището, в което учи момичето, съобщи NOVA.

Според думите му се е стигнало до изчезването на детето, защото „някой не си е свършил работата”.

ИЗВЪНРЕДНО: В Дупница почерня от ченгета заради изчезнало момиче! (ВИДЕО)

„Имам неофициална информация, че поведението на Ивана е било известно на всички. Най-малкото на класната ръководителка. Учениците са проявили агресия спрямо нея, узнавайки за това поведение. Знаете ли, колко жестоки могат да бъдат децата, особено в тази възраст? Ивана е била дете със заболяване”, съобщи Дангов.

Той посочи, че съзнателно провокира разговор в обществото по случая. „Провокирам го с всички последствия, които може да има. И ако има вина по веригата съм готов да кажа, че съм виновен аз, за да няма пак кампании от такъв тип”, категорично заяви кметът.

Дангов допълни, че Ивана е със заболяване на психиката, което е идентифицирано от лекар. „Била е консултирана от психолог и психиатър. Но това е останало скрито от обществото, родителите са го знаели. Късно са подали сигнала за изчезването ѝ”.

Припомняме, че сигналът за изчезването на Ивана от Дупница бе получен късно в петък вечер.