0

З апочват две дисциплинарни проверки, две ченгета участници в гонката на 30 декември, са временно изгонени „На база на установени данни за тежки нарушения на служебната дисциплина бяха образувани дисциплинарни производства спрямо двама служители.

Младшите инспектори от Първо и Второ РУ в Стара Загора ще бъдат временно отстранени от длъжност до приключване на проверките.“ Това се казва в съобщение до медиите на ОДМВР-Стара Загора, след като в сряда шефът на местната полиция Лазар Георгиев заяви на брифинг, че за смъртта на 55-годишия бивш шампион по борба Пламен Пенев сред преследващите го полицаи в няколко патрулки виновни няма.

Бившият борец Пламен Пенев най-вероятно е станал жертва на полицейско насилие, а не е загинал в катастрофа след гонка с полицията, каквито бяха първоначалните версии за потресаващия случай от Стара Загора. Това твърдят дъщерите на починалия мъж.

От видеа се вижда как Пенев е преследван от полицейски автомобил. Преди това на едно от кръговите в града удря патрулка и ранява полицай, което вероятно озверява останалите униформени. Те настигат колата на беглеца, принуждават го да спре, катастрофирайки. На мястото се изписват 9 патрулки.

Видеата показват още, че мъжът е все още жив, вадят го насилствено от колата му и зверски го ритат. Кървавата драма се разрази в навечерието на Нова година, когато бившият републикански шампион по борба, за когото бе подаден сигнал, че е заплашвал с нож непълнолетни, бе преследван от патрулки из центъра на града и в крайна сметка той умря при все още неизяснени обстоятелства, а полицай пострада.

В ТЪРСЕНЕ НА ВЪЗМЕЗДИЕ: Близките на загиналия след гонка републикански шампион твърдят, че той е убит от бой (ВИДЕО)

РАЗКРИТИЯ: Вкарвали в психиатрия загиналия шампион при полицейската гонка