0

С адистът, кълцал 400 пъти с макетно ножче 18-годишна девойка в Стара Загора, вече е зад решетките.

Георги, сочен за извършител на бруталното нападение над младо момиче в Стара Загора  е арестуван рано тази сутрин, съобщава БНТ.

Арестът е по искане на Районна прокуратура - Стара Загора.

Според съобщение от Прокуратурата, вече е повдигнато обвинение към арестувания, който според едни съобщения е Георги, а според друг Галин:

"Районна прокуратура – Стара Загора предяви обвинение и постанови задържане за срок до 72 часа спрямо Г.Г., на 26 г., за това, че в периода от 24.06.2023 г. до 25.06.2023 г., в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, се заканил с убийство на 18-годишната Д.М., като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. На два пъти той изпратил текстови съобщения за закана с убийство чрез интернет приложение, съобщиха от прокуратурата. Престъплението е квалифицирано по чл. 144, ал.3 ,вр.ал. 1 вр. чл. 26 от НК

Припомняме, че деянието е окачествено като особено обществено опасно и е поискана нова експертиза по казуса, като е създаден екип от наблюдаващи прокурори, които да работят по досъдебното производство, водено спрямо Г.Г., на 26 г. 

ИЗВЪНРЕДНИ мерки на прокуратурата по казуса с обезобразеното момиче

 На 28 юни 2023 г. той бе привлечен като обвиняем за  престъпление по чл.129, ал.1 вр. ал.2 от Наказателния кодекс - за това, че на 26.06.2023 г. в гр. Стара Загора е причинил "средна телесна повреда" на 18-годишната Д.М. 

БРУТАЛНИ КАДРИ от касапницата с нарязаното момиче! (СНИМКИ 18+)