0

Б изнесменът Васил Божков кацна на летище София с директен полет от Дубай, видя „Телеграф“.

СПЕЦИАЛНО ПОСРЕЩАНЕ: Закопчават Божков при пристигането му

Очаква се Божков да бъде изведен през ВИП изхода на летището. Процедурата по предаването на бизнесмена на властите ще отнеме около час, за да се установи неговата самоличност, тъй като не е ясно с какви документи е пътувал. След това Божков ще бъде отведен за преглед в МВР болница, а след това и към следствения арест на бул. „Г.М.Димитров“ , където той ще остане до 24 часа. 

ИЗНЕНАДА: Васил Божков се прибира в България

По-рано самият той обяви в социалните мрежи, че се връща обратно у нас. „След всички пречки, които Гешевата прокуратура и другите инструменти ми създадоха. Ще кацна в София около 15:30“, написа той във Фейсбук.

Още преди приземяването на самолета столичното летище бе завардено от полицейски коли и бусове на Съдебна охрана. 

Telegraph.bg

Личните гардове на Божков също го очакваха на ВИП терминала на аеропорта с лимузина Майбах. 

На място е и адвокатът му Георги Гатев. Според него Васил Божков отдавна е взел решението да се прибере в България, но е имал пречки за това от месец май, „които го възпрепятстваха да си пристигне по-бързо“.

Telegraph.bg

Според втория адвокат на Божков - Стоян Баумайер той се е почувствал спокоен след разстреля на Алексей Петров, но сега той решил доброволно да се прибере обратно в България. Според юриста Васил Божков връщането обратно е било възпрепятствано, тъй като той е имал забрана да напуска Дубай до 23 август от тамошните власти. 

"Не вкарвайте клиента ми в Боливуд. Не участва в сценария" отговори Баумайер на въпрос има ли завръщането на бизнесмена има нещо с убийството на Алексей Петров. 

Telegraph.bg

Telegraph.bg

Telegraph.bg

След кацането в София Божков пусна нов пост във Фейсбук, където потвърди, че отново е на родна земя.

Божков се завърна в България след няколко години прекарани в изгнание в Обединените арабски емирства. Той напусна България през 2020 г., след като полиция и прокуратура нахлуха в офисите му.

Тогава Прокуратурата задочно повдигна 19 обвинения на бизнесмена - за ръководство на организирана престъпна група, принуда, изнудване, опит за подкуп на длъжностно лице и подбудителство към престъпление по служба, търговия с влияние, пране на пари, укриване на данъци, изнасилване и др.