0

К америте на заведение в района на подлеза до градския парк в Добрич са запечатали снимки на мъжа, който отвлече и блудства с 8-годишната Ева. От записите се вижда, че в 9,53 часа на 4 август двамата слизат от черен автомобил и се отправят към намиращата се в близост пицария. С.М. отпраща детето, като му посочва да отиде в района на „Старата къща“, където малко по-късно то беше открито.

Междувременно 40-годишният похитител си купува пица и се спира да я изяде, като междувременно наблюдава случващото се в района на подлеза. Вероятно е следял дали детето ще бъде открито. Няколко минути по-късно тръгва пеш в обратна посока. Именно тези записи са дали възможност полицията много бързо да установи и да задържи похитителя, пише pronewsdobrich.bg.

От брифинга на говорителя на Районната прокуратура в Добрич, Даниел Илиев стана ясно, че колата, която е докарала двамата, е на собственика на кравефермата, където похитителят на детето работел. И на когото работникът обяснил, че детето е на приятелката му и трябва да го заведе в Добрич. Затова и той предложил да откара двамата до града. Пострадалото дете беше обявен за издирване, след като на 3 август изчезна от централната част на Добрич, където играело, заедно с двете си сестри. Трите деца били оставени сами, тъй като майка им, която ги отглеждала сама, работела в к.к. Албена и в този ден била на смяна. 

Предишният ден 40-годишният похитител наблюдавал 8-годишната Ева и двете й сестри, докато играят на детските съоръжения пред магазин „Била“ в центъра на града. Децата често просели. Така насилникът успял да отведе със себе си момиченцето, като се възползвал от това, че то му поискало 1 лев за въртележката. Той му дал левчето и предложил да му купи и сладолед. Спечелил доверието му, 40-годишният мъж хванал момиченцето за ръка и го повел към района на „Старата къща“, продължили към Автогарата и от там към село Плачи дол, като преминали пеш по черни пътища към село, където мъжът живеел и работел в кравеферма и ползвал стая под наем. Около 16 часа завел детето там, заключил го и се върнал в кравефермата, за да свърши служебните си задължения. Около 20 часа се върнал и заварил момиченцето спокойно, но когато го видяло, то започнало да плаче и да търси майка си. Мъжът го завързал, поставил го на леглото и извършил блудството. След това двамата заспали.

На сутринта отново заключил детето и отишъл на работа в кравефермата. Събуждайки се, детето отново започнало да плаче и да пита за майка си. Тогава колега на обвиняемия чул, че детския плач и го попитал какво става. Похитителят обаче излъгал, че детето е на неговата приятелка. Тогава се намесил и собственикът на кравефермата, който също чул детския плач и също се заинтересувал кое е детето и защо плаче. Мъжът отново излъгал, че е на приятелката му и, че трябва да го заведе в Добрич. Тогава собственикът на кравефермата ги закарал до града и ги оставил до подлеза на градския парк, където камерите са ги заснели. Пострадалото дете било открито на 4 август в централната част на Добрич, отново само. То било оставено там от обвиняемия, а самият той изчезнал.

След изясняване на фактите и обстоятелствата около изчезването на момиченцето и установяване на съпричастността на 40-годишниня С.М., той бил намерен и задържан за срок до 72 часа. Повдигнати са му две обвинения. Назначена е съдебно – медицинска експертиза, , която да установени какви травми е получило детето, разпитват се свидетели на случилото се. Извършен е оглед на стаята, където детето е било държано, като са иззети веществени доказателства. Работата по доказване и документиране на деянието продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Добрич. Предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.