0

С офийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 32-годишен мъж, известен с прякора си Амебата за хулиганство и възпрепятстване на полицейски служители да изпълнят служебните си задължения.

Амебата се прочу, след като зад волана на „БМВ“ 520 мина на червен сигнал на светофара и си спретна гонка с полицията. Според обвинението, около 12,10 ч. на 30 януари, мъжът противозаконно пречил на полицейски служители да изпълнят служебните си задължения, като не спрял с управлявания от него лек автомобил, марка „БМВ“, на подадените светлинни и звукови сигнали от страна на полицаите.

От кръстовището на ул. „Ген. Никола Жеков“ с ул. „Народни будители“ до кръстовището на ул. „Чудомир“ и бул. „Ломско шосе“ в София, извършил непристойни действия и нарушил обществения ред, като шофирал с висока скорост, не спазвал правилата за движение, карал в насрещното като не се съобразил пътните знаци. По този начин Амебата създавал опасност за живота и здравето на останалите участници в движението и на пешеходците и реализирал ПТП с паркиран лек автомобил марка „БМВ“. Опитал да продължи движението на управлявания от него автомобил, а след това се заключил в колата си.

Заедно с Амебата за кратко бе задържана и 22-годишната му приятелка, която се опитала да се премести на шофьорското място, за да заблуди униформените, че тя е юркала бавареца из улиците в „Надежда“.

Амебата има и предишни провинения. Осъждан е. Не притежава и шофьорска книжка, тъй като му е била отнета за извършени вече нарушения. Той е в ареста до 72 часа с прокурорска мярка и ще бъде поискано от съда постоянното му задържане под стража.