0

О бсебен от Сатаната зидаромазач измъчвал и убил семейството си, за да ги освободи от Дявола.

Италианецът Джовани Барека бил твърдо убеден, че домът им е обитаван от демон, който трябвало задължително да прогони. Започнал с разчистването от 40-годишната си съпруга Антонела Саламоне като изгорил тялото ѝ и заровил овъглените ѝ останки в задния двор. След това се прехвърлил върху двамата си синове, деца на 5 и 16 години. Запушил им устите с парцали, завързал ги с вериги и безмилостно ги пребил с покер за камина, а след това ги удушил с кабели. После положил телата им до останките на майка им.

NEWSFLASH

Смята се, че убийствата в Алтавила Милиция, в близост до Палермо, са били извършени в продължение на няколко дни. Предполага се, че през тези няколко дни 17-годишната му дъщеря, която униформените открили в безпомощно състояние скрита в спалнята си, може да е била упоена и принудена от баща си да гледа как той отнема животите на майка й и братята й. "Той искаше да ни освободи от дявола. Баща ми беше убеден, че къщата е обитавана от него", споделя травмираното момиче.

В неделя, ден след Барека убил синовете си, той се предал на полицията. "Убих семейството си, чакам да дойдете и да ме вземете... в къщата имаше демон", казва той на ченгетата.

NEWSFLASH

Назначена е аутопсия на трите тела, за да се установят точните причини за смъртта им. Тялото на Саламоне е било толкова силно овъглено, а убийството ѝ - толкова брутално, че се смята, че точната причина за смъртта ѝ може да не бъде установена.

Съседи на семейството споделят с полицията, че Барека е бил напълно обсебен от Дявола и им е изпращал съобщения, свързани със сатанинските си вярвания. Едно от тях било, че котките са демонични животни.

Свидетелят Салваторе Турко, който управлява частна пощенска агенция в Алтавила Милиция, заяви пред репортери на италианския вестник Corriere Della Sera, че има основания да смята, че Барека не е действал сам.

NEWSFLASH

Турко го описва като кротък човек. "Трябва да е бил подстрекаван“, отсече той.

Двойката Масимо Каранденте и Сабрина Фина, с която Барека се е запознал първоначално в евангелистката църква, са арестувани по подозрение, че са му съучастници.
Полицията е успяла да ги открие с помощта на телефона на Барека.

Профилът на Каранденте във Facebook е залят с религиозни лозунги като "Сатаната използва корумпирани пастори" и "Когато хората се молят, дяволът трепери". За Фина се казва, че се била "самопровъзгласила за емоционален треньор". Двойката фанатици са отведени в прокуратурата и са обвинена в множество убийства.

* Източник: dailymail.co.uk