0

Б ившата манекенка Ивайла Бакалова разкри нови подробности по аферата „Барселонагейт“. Една от най-красивите българки беше разпитана в прокуратурата по сагата с къщата в Барселона.

Това, което се случва в държавата, е ужасно и безпрецедентно. Един човек я държи като заложник на своите собствени интереси - не е един, няколко са, заяви Бакалова в ефира на NOVA, като уточни, че вече не може да говори за разследването „Барселонагейт“, след като вече е свидетел на държавното обвинение.

Мис България 2001 г. обяви, че е била заплашвана, но не се страхува за живота си. Ивайла Бакалова сподели още, че според нея в казуса има финансово престъпление.

ЗАРАДИ БАРСЕЛОНАГЕЙТ: Ивайла Бакалова получила заплахи за живота

„Преди две години на мен и моето семейство се случи нещо ужасно”, разказа Бакалова. Тогава мъжът, с когото тя живее – бизнесменът Веселин Денков, е задържан по обвинения, че е част от организирана престъпна група, занимаваща се с лихварство. По думите на Ивайла Бакалова не се е появил нито един свидетел в защита на тази теза.

„Схемата е кошмарна и се започва от най-ниските нива, за да се стигне до най-високите. Как искаме хората да говорят? Тях ги е страх. Майка ми се страхува за мен”, призна бившият модел.

ЗАРАДИ БАРСЕЛОНАГЕЙТ: Прокуратурата поиска имунитета на Бойко

„Няколко пъти хора от близкия кръг на г-н Борисов идваха да ме предупреждават, че това, което правя, е смело, но имам семейство и две деца”, разкри още тя, като допълни, че нейни познати са чули, че „Бойко Борисов е казал, че ще ни приключи”. Близките до манекенката обяснили, че това ще се случи рано или късно, защото бившият премиер бил „изключително отмъстителен”.

Бакалова е категорична, че институциите са овладени. По думите ѝ партньорът ѝ отказал да плати на по-ниските нива и затова срещу него било натиснато копчето „Enter”.

Бойко Борисов не си дава имунитета

„Той отиде при Цацаров. Имаше среща в КПКОНПИ, за да покаже всички несправедливости и как е изнудван. Беше при Цацаров, за да подаде официален сигнал за изнудване”, подчерта свидетелката по „Барселонагейт”.