0

О кръжният съд в Бургас остави в ареста ловчалия, наръгал 31-годишния футболист Цветелин Якимов на крайбрежната алея в Слънчев бряг в петък вечер. 

Обвиняемият за клането в отпускарския курорт - Христо Димитров изпитвал брутална ревност към любимата си Ивет. Това разкри прокурорът по делото Ангел Георгиев. По искане на държавното обвинение Окръжният съд в Бургас остави в ареста 38-годишния извършител.

Малко преди 19 ч. в петък словесните пререканията между двамата прераснала в бой. Христо извадил нож и наръгал в гърдите младия си колега. Двамата работели на крайбрежната алея – един срещу друг, именно там се разиграва кървавият ужас – пред очите на стотици разхождащи се туристи. 

КЪРВАВ УЖАС НА МОРЕТО: Бандит уби млад мъж насред Слънчака!

Вляво: Убиецът Христо Димитров; По средата: Фаталната Ивет; Вдясно: Убитият Цветелин Якимов 

 Вляво: Убиецът Христо Димитров; По средата: Фаталната Ивет; Вдясно: Убитият Цветелин Якимов 
Флагман.бг

Обвинението е по чл. 115 от НК – за умишлено убийство, за което наказанието е лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Официално Ивет имала връзка с Христо, но въртяла любов и с Цеци. Това буквално вбесило Димитров, който влязъл в пререкания с колегата си от отсрещна сергия на алеята. Обвиняемият с един удар буквално разкъсал сърцето на Якимов.

„Мотивите са свързани с едно момиче, към което и двамата са имали т.нар. аспирации. Брутална жестокост и ревност от страна на извършителя, с еднократен удар, но директно в сърцето на потърпевшия. Изключителнно тривиално“, каза прокурор Георгиев. 

В съдебната зала служебният му защитник представи скрийншот от записи от видеокамери и обясни, че клиентът му бил провокиран от Цветелин. „Преди това също е имал заплахи от страна на загиналия, който е много по-голям на ръст и размери, затова Христо извадил нож – искал само да го сплаши, а не да го убива“, отбеляза още адвокатът Георги Георгиев. По негови думи убийството не е умишлено, а вследствие на провокация и обвинението трябвло да бъде преквалифицирано. 

„Онзи бил по-голям от него, наскачал, не взел ножа да го убива, а да се отбранява. Пострадалият не е намушкан в сърцето, а в областта на корема, починал е от загуба на кръв. На записите се вижда, че след удара той върви, движи се. Съблича си тениската, а после ляга на земята“, каза адв. Георгиев. 

„Искаме преквалифицране на члена на обвинението – от 115 на 118 - за убийство, извършено в състояние на силно раздразнение, което е предизвикано от пострадалия с насилие, с тежка обида или клевета. За престъплението се предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 8 години“, обясни още защитата.

Стана ясно, че хладното оръжие, с което е извършено убийството, е 21-сантиметров нож. Той го носил постоянно със себе си, въпреки че пред разследващите се е оправдал, че си го е купил същия ден. По твърдения на адвоката Христо е купил хладното оръжие предния ден, за да се защити, тъй като получавал заплахи от Цветелин Якимов. От записите на видеокамерите в района пък ставало ясно, че именно Цеци го провокирал, а след това е избухнал скандала между двамата.

Официално Ивет имала връзка с ревнивеца Христо, но се срещала и с убития Цеци. „Това момиче е било ключът на загадката“, каза още адвокатът, без да уточнява какво точно има предвид. 

Източници разкрили пред Флагман.бг, че ябълката на раздора между двамата противници са станали 50 лв., които убиецът Христо дал на любимата си предишния ден. 

„Той й дал тези 50 лв., за да има джобни. Но на следващия ден любовникът Цеци се оплакал, че му трябват пари, тя извадила тези от Христо и му ги дала. Ревнивецът видял за какво иде реч, оттам избухнала войната“, разказали още запознати.

Самият Христо остана безмълвен в съда. Не се възползва и от възможността за последна дума. Ловчалията е криминално проявен, осъждан е за кражба и управление на МПС под влиянието на алкохол. 

* Източник: Флагман.бг