0

„Съдията сметнал, че 5 месеца са прекомерно дълъг срок. Човекът нямал свиждания - миличкият, не му е комфортно. А на нас ни е много комфортно, че уби детето ни. И затова го пуска вкъщи с гривничка. Само че тази гривничка дори и да допринесе за това да не мърда от къщи, няма да допринесе за други неща, с които той може съвсем спокойно да наглася и да влияе по делото. Цялата система трябва да бъде изрината.“. Това заяви пред „Телеграф“ Николина Петкова - майка на 14-годишния Филип Арсов, който бе убит на пешеходна пътека в столицата през септември миналата година.

СЛЕД КАТО ПУСНАХА УБИЕЦА: Близки на брутално пометения Филип излязоха на протест (ВИДЕО)

Преди няколко дни стана ясно, че Софийският градски съд е пуснал обвинения за трагедията Петър Тодоров под домашен арест.

Развитие

Това е станало още на 1 февруари тази година, съобщиха от институцията. Прокуратурата от своя страна не е протестирала определението на съда.

Тодоров помете Филип на пешеходна пътека на столичната ул. „Гурко“, като е седнал зад волана с над 2 промила алкохол в кръвта. Установено е, че е летял с над 80 км/ч при ограничение 30 км/ч в този район. Заради изменената мярка на Тодоров близки и приятели на Филип вчера организираха протест на мястото, където бе пометено момчето. „В момента се предявяват материалите по делото на обвиняемия и на защитата му“, заяви пред „Телеграф“ зам. градският прокурор и говорител на СГП Десислава Петрова. След като това стане, се очаква в най- скоро време обвинението да бъде внесено в съда.

ТЕМИДА ГО ПОГАЛИ: Пуснаха от ареста пияния, убил Филип в центъра на София

Гняв

Майката на Филип не скри огорчението си от „домашния арест“ на Тодоров. „Съдията сметнал, че 5 месеца са прекомерно дълъг срок. Човекът нямал свиждания - миличкият, не му е комфортно“, иронична бе почернената майка. „Да не говорим как баща му е казал неколкократно как ще намери на кого как да плати, за да изведе сина си от ареста и да не бъде осъден“, каза Петкова. „Явно е намерен  удобен момент, защото неколкократно са подавани молби за изменение на мярката, които не са били уважавани. Но се е намерил правилният съдия, който да я уважи, и прокурор, който да не я протестира“, каза майката на Филип.