0

Б лизки на убития 15-годишния Филип Арсов на пешеходна пътека на улица "Гурко" излязоха на протест. Стачката е организирана след като съдът пусна вкъщи 37-годишния Петър Тодоров, обвиняем за смъртта на младежа. 

ТРАГЕДИЯТА НА "ГУРКО": Близки на убития на „зебра” Филип излизат на протест

ТЕМИДА ГО ПОГАЛИ: Пуснаха от ареста пияния, убил Филип в центъра на София

Роднините, близките и приятелите на момчето възнамеряват да блокират кръстовището на улиците "Гурко" и "Шишман", където тийнейджърът бе пометен от кола през септември миналата година.

ПРЕД ТЕМИДА: Обвиненият за убийството на 15-годишния Филип на пешеходка пътека: Изпих 6 бири, страшно съжалявам

Както вече е известно Софийският градски съд промени мярката за неотклонение на Петър Тодоров с "домашен арест", като е следен с е-гривна, а определението не е протестирано от прокуратурата и е влязло в сила след изтичане на законовия срок. Така от 1 февруари мъжът си е вкъщи.

Съученици на сгазения на пешеходна Филип пред "Телеграф": Беше винаги засмян, обичаше да спортува

Според мотивите на съда "по отношение на обвиняемия Петър Тодоров не е налице реална опасност от укриване".

Той обаче е обвинен в причиняване на смърт след умишлено нарушаване на правилата за движение. При ограничение от 30 километра в час се е движел с колата си с 88 км/ч и я е управлявал пиян - с 2,2 промила алкохол в кръвта.

ГАДЖЕТО НА ШОФЬОРА, УБИЛ ФИЛИП, увърта: Не го видях да пие

ПРОКУРАТУРАТА: Шофьорът, прегазил дете в центъра на София, е извършил умишлено престъпление

Припомняме ви, че тежката катастрофа стана около 21:15 часа на 2-ри септември. Тогава ученикът от столичната Първа английска гимназия тръгнал по пешеходната пътека на кръстовището на улиците "Гурко" и "Шишман". 37-годишният Тодоров пък шофирал лек автомобил "Мерцедес". Мъжът не натиснал спирачка и блъснал момчето, което след удара издъхна на място.

НЕАДЕКВАТЕН: С два промила алкохол летял шофьорът, убил тийнейджър на пъпа на София (ВИДЕО)

* Източник: БНР