0

И звестният варненски охранителен бос и силовак от зората на демокрацията Вичо Кирилов е мъжът, намеренен мъртъв край Търговище, за когото "Телеграф" съобщи по-рано.

52-годишният бизнесмен е с прострелна рана в главата. Тялото му било в беседка в местността Парка край града. На мястото са открити и два пистолета, законно регистрирани на името на Кирилов.

Кирилов е собственик на охранителна фирма „Викинг“, президент е и на едноименния клуб по ММА във Варна.

Следи

Най-вероятно се е самоубил, съобщиха за „Телеграф“ от Районна прокуратура -Търговище, под чието наблюдение е случаят. Личният му автомобил, луксозно БМВ, бил паркиран наблизо. По тялото няма следи от насилие. 52-годишният варненец е починал дни преди да бъде намерен, а данните сочат самонараняване.

Фатално

Кирилов е бивш каратист, много известен със страстта си към ММА боевете. Повечето от служителите му в охранителната фирма могат да се видят и на ринга като състезатели. До 2018 г. фирмата му отговаряше за охраната на „Гранд мол“ - Варна. След това бизнеса пое жена му Десислава Дончева. Но не след дълго го заряза и замина за Швейцария. Фирмата има 5 888 445 лв. дългове към НАП. Според запознати Кирилов бил на ръба на фалита, дължал много пари и вероятно това го е подтикнало към фаталното решение.

Приживе бизнесменът (правият най-вляво) е финансирал спортни състезания и отбори.

 Приживе бизнесменът (правият най-вляво) е финансирал спортни състезания и отбори.