0

Сръбски автобус с деца катастрофира на магистрала "Тракия" малко след 20 часа в неделя. Возилото е паднало в канавка между 217 и 218 км на аутобана посока София.

Първоначално са прегледани 17 деца в старозагорската болница - най малкото на 6 години, a най голямото - нa 17. От лечебното заведение съобщиха, че има мъж, на който се налага ампутация на долни крайници.

По-късно от здравното министерство съобщиха, че 8 хлапета и 4 възрастни се нуждаят от хоспитализация, като едно от децата и един възрастен са в по-тежко състояние. 

Малчуганите са от град Батайница, близо до Белград и са се прибирали към родината си след почивка на нашето Черноморие.

Свидетели

Свидетелка разказа, че те са се връщали от фестивал в „Слънчев бряг”, а малко преди катастрофата са спирали и за почивка.

Друг очевидец сподели: "Не пожелавам на никого да вижда подобна гледка - плачещи деца, целите в кръв", сподели Теодор. И допълни, че чул една от ръководителките на детската група да казва, че в автобуса са пътували 48 души.

Версия

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев разкри и първата версия на инцидента.  По думите му най-вероятната причина за катастрофата е, че водачът се е разсеял и загубил контрол над возилото.

Прокуратура

От прокуратурата също се заеха със случая. Говорителката на Иван Гешев - Сийка Милева пък изнесе информация, че поне две деца са тежко ранени.

Собственост

Пред сръбските медии проговори и собственика на фирмата, която е отдала автобуса под наем. Миломир Йевтич коментира, че знае само, че децата са се връщали от фолклорен фестивал в България. "Доколкото знам само две-три деца имат драскотини. Друго не знам", каза той. Първоначално са прегледани 17 деца в старозагорската болница - най малкото на 6 години, a най голямото - нa 17. От лечебното заведение съобщиха, че има мъж, на който се налага ампутация на долни крайници.