0

Ф итнес маниакът Петко Атанасов-Чеченеца се оказа брат на заместника на пловдивския градоначалнк Здравко Димитров. Чеченеца се прочу с лошо, след като в медиите се завъртя клип, на който е заснет заедно с Тошо Куката и трансджендъра Емили Тротинетката да развеждат на каишка момче със специални потребности.

Заместник-кметът на Пловдив Димитър Караилиев побърза да се разграничи от своя брат, като заяви, че не поддържа връзка с него от 15 години и осъди действията му.

„По повод публикации в медиите, в които е намесено моето име и местоработата ми с цел политическо внушение, заявявам следното: Петко Караилиев е мой брат, с който обаче не поддържам контакт повече от 15 години. Подчертавам, че не живеем на един и същи адрес, и всички, които ме познават, могат да потвърдят думите ми”, написа Караилиев в социалната мрежа Фейсбук и продължи в същия дух.

РЕШЕТКИ ЗА ТРИМАТА ИНФЛУЕНСЪРИ: Тошо Куката извади кримидосие като на мутра от 90-те (ВИДЕО)

“Петко е голям човек, той сам отговаря за действията си. Като негов брат никога не съм правил опит да прикривам или извинявам постъпките му! Напротив-осъждам действията му, в които беше замесено и момче в неравностойно положение. Има правораздавателни органи, които да решат дали е виновен, или не!”

Накрая Димитър Караилиев се обръща към медиите с настояване името му да не бъде намесвано в скандала.

“Обръщам се и към с призив към младите хора-внимавайте с действията си в и извън социалните мрежи, особено когато те засягат и други хора. Призовавам медиите да не спекулират с темата, защото никой човек не може да избира или да контролира роднините си”, заявява зам.-кметът на Пловдив.

Малко по-късно Караилиев обяви, че подава оставка като заместник-кмет в район "Западен" в Пловдив. 

"Никой не избира роднините си и не носи отговорност за техните действия, но заради вътрешните си убеждения и за да избегна всякакви спекулации, ще депозирам оставката си като заместник-кмет на район "Западен" в Пловдив. Оставката ми е морален акт и с категоричност заявявам, че осъждам действията на Петко, за които думата имат компетентните органи", обяви Каралиев в мрежата.