0

Д ебело кримидосие като на мутра от 90-те години, за какъвто всъщност се представя в мрежите Тодор Огнянов – Тошо Куката, извади прокуратурата. Куката е осъждан общо 7 пъти – три пъти за грабеж, за кражба, за лека телесна повреда и закана за убийство.

Тошо Куката, фитнес маниакът Петко Атанасов - Чеченеца и трансджендърът Даниел Йорданов, по известен като като Емили Тротинетката, бяха арестувани, след като снимаха видеоклип с вързан на каишка човек със специални потребности.

Чеченеца също е крими герой, като е осъждан за грабеж, преди да изгрее звездата му в ТикТок, през 2017 година.

Третият задържан Даниел Йорданов - Емили Тротинетката е отказал да се яви през разследващите в Пловдив. Той е арестуван в София, след като направи изявление за медиите в Южния парк. Там Тротинетката обясни, че е бил принуден от Куката да води на каишка 20-годишния младеж, с инициали Д.Д. 

На брифинг на прокуратурата се разбра, че тримата обвиняеми се обърнали за съдействие към техен общ познат да открие лесно податливо на манипулации лице, което да изиграе ролята на куче, водено на каишка.

„В тази връзка това лице се свързва с момчето, което е със специални образователни нужди и започва настойчиво да го увещава, чрез съобщения във Фейсбук и чрез обаждания по телефон, да се срещне с негови приятели, които са известни в YouTube средите“, разясни районният прокурор на Пловдив Петър Петров.

СКАНДАЛ: Емили Тротинетката се гаври с момче със специални потребности! (СНИМКА)

Първоначално момчето отказва многократно, но въпреки това неназованият мъж продължава настойчиво да му звъни и накрая се стига до среща с Чаченеца, Куката и Тротинетката. Тримата успяват да убедят момчето да се снима в техния клип, като му обещават да стане „страхотно известен и възползвайки се от неговото добродушие, го поставят в ролята на куче“. Казват му, че ще трябва да донася предмети, да лае и в края на клипа да подаде лапа, уточни прокурор Петров.

Наблюдаващият прокурор Веско Ириков бе категоричен, че момчето със специални образователни потребности не е било заплашвано. Независимо от това деянието е квалифицирано като извършване на непристойно действие, грубо нарушаващо обществения ред, с изключителен цинизъм пред много хора.

Ако тримата тиктокъри Чеченеца, Куката, Тротинетката бъдат признати за виновни, ги грози от 1 до 5 години затвор.