0

А лександър Паталенски, който след гонка с полицията се заби в кашпи пред КАТ-Пловдив, шофирайки според тестовете под въздействието на опиати, е направил опит да се самоубие след ареста. На 3 август, когато е бил задържан в Трето районно, той пробвал да се хвърли през прозореца. Благодарение на бързата реакция на полицаите обаче, Паталенски не успял да осъществи намеренията си, съобщи "Марица".

Този опит за самоубийство бе повод защитникът на джигита да поиска назначаването на съдебно-психиатрична експертиза. Той намекна за наличие на психично заболяване, което е причина и за действията на Паталенски в двора на "Пътна полиция". 

Прокурор Атанас Илиев посочи, че няма основания за това искане, след това съдът го отхвърли като неоснователно. 

Районните магистрати трябваше да решат в петък дали да оставят в ареста 49-годишния пловдивчанин.

Още в началото на гледането на мярката стана ясно, че Паталенски е с незавършено висше образование. Той заяви, че работи за себе си и че доходите му идват извън България. 

„Съжалявам, един миг разсеяност слага край на живота ми. Щеше да бъде най-щастливата ми седмица в живота. Това, което щеше да стане на следващия ден, но се превърна в най-кошмарния и няма да са много още.

Наистина страдам от биполярно разстройство. Това, че са викали медицински екип са глупости“, коментира пред съда Александър Паталенски.

В крайна сметка магистратите решиха да наложат постоянен арест за шофьора Александър, който отиде дрогиран в КАТ-Пловдив да пререгистрира автомобила си, след като номерата му били свалени за шофиране в нетрезво състояние.

Ден по-рано от полицията изнесоха подробности за самия екшън.