0

Б ългаринът Димитър Трайков е избягал и не е оказал помощ на тежко ранените братовчедки Джесика Фрагасо и Сара Рицото след катастрофата на магистрала А28 в Италия. Нашенецът на 30 януари е ударил автомобила им, тъй като е шофирал със 180 км в час на магистралата до град Порденоне.

Българин с джип уби две жени и рани деца при катастрофа в Италия, хванаха го след бягство

Въпреки тези факти нашенецът обжалва присъдата си от 7 години, но на 26 април Апелативният съд на Триест потвърди неговото наказание. 

Скандал

В съдебната зала присъстваха почернените родители на Джесика, Ален и Барбара Фрагасо, бабите и дядовците на двамата братовчеди Наталино и Лоредана Рицото, Стефания ди Грация, майката на Сара. След като чуха определението на съдебния състав, настана напрежение и скандал в съда. „Убиецо, започвай да броиш дните“, крещяха към Трайков бащата и чичото на Сара Рицото. Близките на Сара се оплакаха от неадекватната присъда. "Животът на две млади момичета струва много повече от седем години", категорични са близките.

Наглост

Причина за ниската присъда е, че Трайков призна фактите и обстоятелствата по обвинението и е съден по бързата процедура. Прокурорът по делото беше поискал 7 години и 8 месеца затвор, но съдията от предварителното следствие Моника Биазути постанови 7 години. Така българинът се възползва от опрощаване от една трета на предвиденото наказание. Решението на съда в Порденоне бе потвърдено в цялост от апелативните магистрати в Триест. Независимо от фактите, че Трайков е шофирал пиян колата си „Ленд Роувър Фрилендър” с превишена скорост, блъска отзад „ФИАТ Панда“ на момичетата и не им оказва никаква помощ след инцидента.

Матарела иска присъда за БГ джигит убил братовчедки

След катастрофата Трайков прекачва мантинелата и се отдалечава от мястото на инцидента пеша. По-късно е открит в дома си благодарение на обаждане от мобилен телефон, оставен в купето на джипа му. Експертизите, извършени непосредствено след инцидента и в болницата, изключват утежняващия фактор шофиране в нетрезво състояние, но не смекчават сериозността на фактите. Към присъдата от 7 години затвор се добавят отнемане на книжката и кръвнина за общо 175 хиляди евро на семействата на жертвите.

МАЙ ЩЕ МИНЕ МЕТЪР: Реформа спасява двойния БГ убиец в Италия