1

И звестен журналист, работил по продукции на световни медии, призна, че е насилвал сексуално кучета и е малтретирал малчугани.

Британският експерт по крокодили Адам Бритън има 60 обвинения, свързани  с нечовешките му страсти, информира BBC.

Австралийски съд изслуша как той се е заснел по време на мъченията на десетки кучета, докато почти всички умрат.

След това садистът публикувал видеоклипове на инцидентите онлайн, където също има достъп и до материали за насилие над деца.

Водещият зоолог, който е работил по продукции на BBC и National Geographic, бе изслушан във Върховния съд на Северната територия (NT) в понеделник, като прокурорите изложиха доказателствата срещу него.

Голяма част от подробностите за престъпленията на Бритън са твърде брутални, за да бъдат публикувани. Фактите са толкова отблъскващи, че съдията по делото предупредил хората да напуснат съдебната зала.

Главният съдия Майкъл Грант каза, че е загрижен, че изслушването по случая може да предизвика "емоционален шок".

Бритън е имал "садистичен сексуален интерес" към животните най-малко от 2014 г., казаха прокурорите пред съда, като малтретирал и собствените си домашни любимци.

Той е използвал и платформата Gumtree Australia, за да намери хора, които често неохотно раздават своите домашни любимци, поради пътуване или служебни ангажименти.

В действителност Бритън е малтретирал животните в транспортен контейнер в своя имот, като е бил оборудван със записващо оборудване. Пред съда извратенякът е нарекъл помещението "стая за изтезания".

Такова видео в крайна сметка е предадено на полицията на NT, която арестува сексуалния насилник на животни през април 2022 г.

От 42 кучета, които е малтретирал през 18-те месеца преди ареста му, 39 са умрели.

Бритън е задържан под стража след ареста си и ще се върне в съда, за да чуе присъдата си през декември.

Роден в Западен Йоркшир, подсъдимият е израснал в Обединеното кралство, преди да се премести в Австралия преди повече от 20 години, за да работи с крокодили.

С докторска степен по зоология, 51-годишният мъж беше изградил световна репутация със своя опит, като заемаше и академична длъжност в университета “Чарлз Дарвин”, уточнява BBC.