0

Б ританец загина в Гърция, след като бе ударен от задната перка на хеликоптер. Смята се, че Джак Фентън току-що е слязъл от самолет Bell 407 в Атина, писа BBC.

Гръцката полиция арестува двама пилоти и член на наземния екипаж във връзка със смъртта на 22-годишния младеж. Срещу тях са повдигнати обвинения за убийство по непредпазливост. Министерство на външните работи и въпросите на Британската общност казват: „Подкрепяме семейството на британец, починал в Гърция“.

В изявление, работодателят на г-н Фентън сподели: „Нашият екип е в шок, след като току-що разбра за тази трагична новина. Г-н Фентън беше сред група туристи, които се връщаха от гръцкия остров Миконос с частен хеликоптер и току-що бяха кацнали на летище близо до Атина. Твърди се, че той е вървял зад хеликоптера, чийто двигател все още е работел, и е бил ударен и убит от задната перка. Разследващите ще проверят дали са били спазени необходимите процедури, преди пътниците да бъдат допуснати, въпреки че полицейски източници казаха пред BBC, че главният пилот е бил опитен. Тримата арестувани са освободени без повдигнати обвинения, докато тече разследването. Министерство на външните работи и въпросите на Британската общност също каза, че са "в контакт с местните власти".

Г-н Фентън е бивш ученик на Sutton Valence School, близо до Мейдстоун, Кент. В изявление, директорът Джеймс Томас казва: „Нашето училище беше много тъжно да чуе трагичните новини за Джак тази сутрин“. „Той беше много популярен член на общността и ние изпратихме нашите съболезнования на семейството. Молитвите й мислите ни са с всички засегнати от инцидента“, допълва Томас.