0

Б ившият следовател Петър Петров, известен с прякора Пепи Еврото, екссъпругата му Любена Павлова и прокурорът от закритата Специализирана прокуратура Дилян Деянов вече са обвиняеми по едно от делата за „Осемте джуджета“.

Полицаи мъкнат мебелите на бившата на Пепи Еврото (СНИМКИ)

Еврото и Любена са привлечени към наказателна отговорност за укриване на чужди вещи – златни монети. Въпросните монети са били иззети при обиск в дома бившия собственик на асансьорния завод Илия Златанов. В разследване на Антикорупционния фонд Златанов твърди, че е жертва на изнудване от страна на Пепи Еврото, за да прехвърли дяловете си в асансьорния завод. Срещите между бизнесменът и следователят се провеждали в ресторант „Осемте джуджета“ на ул. „Шандор Петьофи“ в София.

ЦИРКЪТ НЯМА КРАЙ: Арест за приближен на Пепи Еврото преди пресконференция (СНИМКА)

Прокурор Деянов пък е с обвинение, че е нарушил служебните си задължения, като с постановление е върнал иззетите като веществено доказателство монети на човек, който не е имал право да ги получи. Магистратът е привлечен в качеството на обвиняем за общо длъжностно престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от една до осем години и лишаване от право да заема определена длъжност.

Еврото избягал като Ел Чапо! Измъкнал се през тунел зад камина в Драгалевци. Заедно с Ами трябвало да дадат показания за Къро

В края на месец май Пепи Еврото бе обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест, след като успя да избяга през тунел в камината на ресторант „Калери“ в кв. „Драгалевци“.