0

Б ащата на убития Пейо Пеев - Орлин Пеев е проследил сина си до блока в столичния квартал „Изгрев“, тъй като се страхувал за живота му. Това стана ясно от мотивите на Софийския градски съд, който късно вечерта в понеделник определи мерки за задържане на обвиняемите Красимира Трифонова и дъщеря й Габриела Славова – Пеева.

НОВИ РАЗКРИТИЯ: Габриела държала мъжа си Пейо, докато майка й го душила (СНИМКИ)

Пейо отишъл с автомобила си „Пежо 307“ на улица „Елемаг“, за да се разберат по отношение на бащинството на по-малкото дете и родителските права за двете му деца с Габриела, с която били в развод. Мъжът настоял тя и майка и да слязат при него в автомобила, тъй като се страхувал да се качи в апартамента им. Има данни, че Пейо е бил малтретиран от жена си и тъща си.

До жилището обитавано от двете обвиняеми обаче отишъл и свекърът Орлин Пеев. Той видял как в колата на сина му се качват Габриела на предната пасажерска седалка и тъщата Красимира на задната седалка, зад шофьора. В един момент обаче жените явно успели да принудят Пейо да потегли и баща му Орлин го изгубил от поглед, както и връзка с него. Тогав подал сигнал до органите на полицията.

Полицаи пазят пред блока на обвиняемите за убийството на Пейо Пеев - тъщата му Красимира Трифонова и съпругата му Габриела Славова Пеева.

 Полицаи пазят пред блока на обвиняемите за убийството на Пейо Пеев - тъщата му Красимира Трифонова и съпругата му Габриела Славова  Пеева.
Бойко Кичуков

От протокола за оглед на труп от 22.01.2024 г. и от справката за Съдебно медицинска аутопсия № 42/2024 г. се установява, че смъртта на жертвата Пейо Пеев е насилствено причинена, като причина е посочена „остра сърдечно съдова и дихателна недостатъчност“ и съответно „механична асфиксия“ от притискане на шията, т.е. същият е бил удушен. Според прокуратурата това е извършено от тъщата Красимира, която го е душила от задната седалка, а дъщерята и негова съпруга Габриела го е държала, за да не може да излезе от колата и да се спаси.

В хода на делото стана ясно и че бившият народен представител от „Продължаваме промянавата“ Велико Минков е свидетел по разследването. Той е дал показания, в които твърди, че е бил интимен приятел на омъжената Габриела и всъщност е биологичния баща на няколкото месечното й бебе, което обаче е записано на законния и съпруг.

ЛЮБОВЕН ТРЪГЪЛНИК: Бивш депутат бил баща на второто дете на Габриела

Междувременно Лора Минева разказа във Фейсбук, че Пейо, с когото имали голямо приятелство от студентските години е най-добрият човек, когото познава и че именно добротата му го е погубила.

Лора е категорична, че заради натиск от тъщата, съпругата му не давала да вижда детето си.