0

В оеннослужещият Димитър Христакев, който бе арестуван след стрелба в пловдивския квартал „Кършияка“, е подал жалба в прокуратурата срещу Марио Маринов, с когото влезе в разправия за паркомясто и го простреля. Христакев се е оплакал, че е бил удрян и заплашван с убийство. Това потвърдиха за „Телеграф“ от прокуратурата.

КАТО В ЕКШЪН ФИЛМ ПО БЪЛГАРСКИ: Изпозастреляха се заради парко място

Марио Маринов се е приближил към Димитър Христакев с думите: „Ще те убия!“, и започнал да удря военнослужещия.

Военният по време на мярката му в съда

 Военният по време на мярката му в съда
Марица

Проверка

Предвид това, че Маринов е доста едър и е бил видимо агресивен, Христакев се е изплашил и помислил, че наистина може да бъде убит, когато извадил оръжието си за самозащита. "Нападнат е вербално и физически, бил е удрян и бит, отбранявал се е. Освидетелстван е от Съдебна медицина. Още при задържането са установени наранявания. Пуснахме жалба до прокуратурата срещу пострадалия за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди и за закана за убийство", каза неговият защитник адв. Пламен Бонев, цитиран от "Марица".

Очаква се прокуратурата да разпореди полицията да извърши проверка по изложените твърдения в жалбата. Ако се установят данни за извършени престъпления от страна на Маринов, той също ще бъде привлечен като обвиняем. По закон проверката трябва да приключи в двумесечен срок.

Анонимен

В момента единствено 33-годишният Христакев е с повдигнато обвинение за опит за убийство и с взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 5000 лева.

До момента по делото е изяснено, че инцидентът е станал в късните часове на 21 октомври. Според събраните първоначално данни Христакев спрял колата си пред гаража на 32-годишния Маринов, за да отиде и да си вземе храна от близък ресторант.

Собственикът на гаража видял паркиралия автомобил и подал сигнал в полицията, като помолил за съдействие органите на реда. Екип на Трето РУ тръгнал към адреса.

Две минути след първия сигнал анонимен гражданин подал втори сигнал, че на същия адрес има простреляно лице. Служители на Трето РУ минута-две по-късно пристигат на място и установяват две лица с огнестрелни рани. При патакламата освен Маринов пострада и случаен минувач.