0

17 от 19-те феновете на Левски, който бяха задържани в Скопие, са освободени, съобщи нашият пратеник в Северна Македония. Глобите им са платени със събраните пари от привържениците на "сините".

Те са пускани поетапно от местните власти, като двама от запалянковците ще останат в ареста, тъй като техните провинения са по-сериозни. 

Чрез специална акция на стадион „Тоше Проески“ снощи останалите „сини“ привърженици успяха да набавят необходимата сума за заплащане на глобите на задържаните, които варират от 150 до 200 евро на човек.

Задържаните български фенове бяха държани в изключително мизерни условия.

На запалянковците на „сините“ не се е дава храна, а вода са можели да пият единствено от чешмата в тоалетната, в която условията са дори по-лоши от обществени WC кабинки в някоя изоставена местност.

За условията, при която са държани привържениците на Левски, алармира във Фейсбук страницата „100 години „Левски“ София – вековни поздрави от цял свят“. В публикацията се обръща внимание, че обвиненията срещу българите се променят от властите в Северна Македония на всеки три часа. От страницата, която има 14 хиляди последователи в социалната мрежа, призоваха българските власти да се намесят и феновете на „сините“ да бъдат освободени, за да се приберат у дома.

Четете още: 

ЗАРАДИ РАНЕНИЯ БЪЛГАРИН! Скопската прокуратура се впрегна да нищи посегателството

Задържаните в Скопие още в ареста

ЕКШЪН В СКОПИЕ: Фен на Левски надупчен с нож

ПОД ОБСАДА В СКОПИЕ: Синята агитка даде отпор на наглостта и планираните провокации

НАПАДЕНИЕТО В СКОПИЕ: Приятел на наръгания българин с шокиращ разказ

СЛЕД ЕКШЪНА В СКОПИЕ: Установена е самоличността на нападателите на българина

САМО ЛЕВСКИ, ОЛЕ! Жълтите "сини" без милост с наказателна акция в Скопие, отсрамиха ни с победа в Европа

До Скопие и назад - една "синя" одисея