0

Ш естима души, сред които две деца, са пострадали при поредната тежка катастрофа, този път между джип и цистерна. Инцидентът е станал в понеделник вечерта край ботевградското село Скравена.

По информация от МВР, малко преди 19 часа, челно са се ударили цистерна и джип, в който са пътували 7 души. Незабавно към мястото на инцидента са изпратени екипи на полицията, пожарната и 6 линейки, съобщи NOVA

Шестима пострадали са транспортирани към болнични заведения. По информация от Спешна помощ двете деца са в много тежко състояние. Става въпрос за 12-годишно момче, което е с черепно-мозъчна травма. Друго 14-годишно момче е в кома, също с черепно-мозъчна травма. И двете деца са откарани в противошокова зала в „Пирогов”. Там е приет и 60-годишен мъж с политравма. Друг мъж на 54 г. е с политравма в болница „Св. Анна”.

Предстои на мястото на произшествието да се извърши оглед и да се изяснят всички факти и обстоятелства, довели до тежкия инцидент.

Движението в района на инцидента е ограничено в двете посоки. Всички автомобили изчакват на място или използват обходен маршрут по път II-16 София – Своге – Мездра в двете посоки.

Само преди седмица катастрофа със сръбски автобус на магистрала "Тракия" прати 8 деца и 2 възрастни в болница.

След това пък отново на "Тракия" при ужасна катастрофа животът си загуби дете.