0

П ловдивски медици поемат аутопсията на мъртвия шампион по борба Пламен Пенев. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Стара Загора. От обвинението отбелязват, че се събират доказателства за евентуално причиняване на смърт при професионална непредпазливост от страна на полицейските служители. "Установено е, че Пенев е починал след принудителното му изваждане от автомобила от полицейските служители. Назначена е съдебномедицинска експертиза за установяване причините за смъртта на мъжа, която е възложена на екип от трима съдебни медици от Съдебна медицина - Пловдив. Предстои представяне на заключение от експертите.", разясняват от ОДМВР – Стара Загора.

Работата по изясняването на случая продължава, събират се голям обем от доказателства за евентуално извършено престъпление по чл.123 от Наказателния кодекс – за причиняване на смърт при професионална непредпазливост от страна на полицейските служители.

Екип от наблюдаващи прокурори от Окръжна прокуратура - Стара Загора ръководи извършваните процесуални действия. Самото разследване е възложено от главен прокурор Борислав Сарафов на екип от следователи при Националната следствена служба. В случай че се съберат достатъчно доказателства, ще се пристъпи и към повдигане на обвинения спрямо всички отговорни лица, се казва още в съобщението на обвинението. 

Бившият борец Пламен Пенев най-вероятно е станал жертва на полицейско насилие, а не е загинал в катастрофа след гонка с полицията, каквито бяха първоначалните версии за потресаващия случай от Стара Загора. Кървавата драма се разрази в навечерието на Нова година, когато бившият републикански шампион по борба бе преследван от патрулки из центъра на града.

В ТЪРСЕНЕ НА ВЪЗМЕЗДИЕ: Близките на загиналия след гонка републикански шампион твърдят, че той е убит от бой (ВИДЕО)

Междувременно дъщеря му Борислава коментира пред "Телеграф", че няма да допусне експертизата за смъртта на баща й да се прави в Стара Загора, защото има опасност всичко да се потули.

Замесени

Тя разясни, че в Стара Загора аутопсията е щяла да се прави от същия екип медици, които потулиха случая с нарязаната от гаджето си Дебора. „Ще направим обаче всичко възможно истината за побоя над баща ми и това, че е дивашки убит от подгонилите го полицаи, да излезе наяве. Имам видеа, от които личи в какво зверство не само са били замесени така наречените служители на реда, но и с какъв садизъм го правят“, посочи Пенева.

Републикански шампион е починал след гонката с ченгетата в Стара Загора

Съмнения

От записите се вижда как 58-годишният Пламен Пенев е преследван от полицейски автомобил. Преди това на едно от кръговите в града удря патрулка и ранява полицай, което вероятно озверява останалите униформени. Те настигат колата на беглеца, принуждават го да спре, катастрофирайки. На мястото се изписват 9 патрулки. От видеата се вижда, че мъжът е все още жив, вадят го насилствено от автомобила му и започват да го ритат до него.

ИЗВЪНРЕДНО: Брутално меле на пътя в навечерието на Нова година! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Пенева е убедена, че става дума за категорично убийство. Тя видяла трупа на баща си и нямала съмнения, че родителят й е умъртвен. По думите на Борислава черепът на Пламен Пенев бил строшен, а той целия – синьо-лилав. Официално причините за смъртта на бившия спортист Пламен Пенев все още се изясняват. „За резултата от нашата проверка, когато е готова, ще излезем с официално съобщение“, коментира за „Телеграф“ шефът на ОДМВР – Стара Загора, Лазар Христов.