0

“OES - новата компания, възникнала от пепелта на ONECOIN, се ръководи от лидери, демонстрирали способността си да обновяват и трансформират света на криптовалутите“. Това е част от пост в профил с името на Константин Игнатов - брата на издирваната в цял свят криптокралица Ружа Игнатова. 

Само преди два дни САЩ обявиха награда от до 5 млн. долара за всеки, който предостави информация за местонахождението на българката с германски паспорт. Проверка на „Телеграф“ показа, че ФБР е обявило същата сума и за залавянето на боса на легендарния наркокартел Гуадалахара- Рафаел Кинтеро.

СЛЕД КАТО ОБЯВИХА НАГРАДА ЗА ГЛАВАТА Ѝ: Перачът на пари на Ружа Игнатова се предаде!

Феникс 

Докато ФБР издирва Ружа под дърво и камък, брат й е започнал рекламирането на новата платформа само преди седмица. През въпросния фейсбук профил може да се достигне и до страницата на компанията OES, което е съкратено от ONE ECOSYSTEM. От описанието на страницата на OES става ясно, че това е платформа за мрежов маркетинг. Това обикновено са компании, продаващи продуктите си онлайн, използващи консултанти или дистрибутори. Те закупуват продуктите на компанията с отстъпка и след това ги продават на печалба. Всеки може да стане консултант, стига обаче първо да закупи стартовите пакети на дадената компания, които може да стартират от 50 или 100 евро и нагоре. Консултантите също така получават комисиона от всеки нов член, който включат в мрежата. В описанието на компанията на Игнатов пише, че освен че това е компания за мрежов маркетинг, но и такава за финансово образование и обучение и криптовалута. В профила си Константин отправя различни послания и обещания за светло бъдеще, представяйки се за лидер на въпросната компания. 

НЯМА ПРОШКА: Ружа Игнатова с обвинение и в България!

Крипто 

„Днес OES стои като фар на надежда и прогрес в крипто света“, пише братът на Ружа, обвинена, че е завлякла милиарди долари по аналогичен начин. В профила на Константин има реклама на събития в Мексико, на които „изявени“ лидери на компанията ще обучават хора. Събитието е анонсирано с помпозен клип на представители на OES, които говорят пред многобройна публика в лъскави зали, също както правеше и Ружа. Има и препратка към сайта на компанията, където е обяснено,че е базирана в Ханой, Виетнам. Там се предлагат обучителни пакети, като новодошлите получават токени, които могат да обърнат в дигитална валута ONE. С тази криптовалута те могат да се разплащат във въпросната ONE ECOSYSTEM, за да закупуват стоки и услуги от специално създадено приложение. Екипът на „Телеграф“ опита да се свърже с Константин и да му зададе въпроси за новата компания и сестра му, но той не отговори на съобщенията ни. Той се прибра в България през пролетта, след като излежа присъда от 34 месеца затвор в САЩ. 

ТАЙНИТЕ НА КРИПТОКРАЛИЦАТА: Къде е криела крадените милиони Ружа Игнатова?

Търсене 

Ружа Игнатова е включена в списъка на десетте най-издирвани бегълци на Федералното бюро за разследване (ФБР). Освен за криптокралицата САЩ пуснаха награда на същата стойност - 5 млн. долара за един от най-издирваните наркобосове в света, включен в топ 10 на ФБР - Рафаел Каро Кинтеро, е бил заловен в петък от мексиканските власти в град Сан Симон, щата Синалоа. Каро Кинтеро е сред създателите на легендарния наркокартел Гуадалахара, който е сред най-могъщите организации за наркотрафик в Латинска Америка през 80-те години на миналия век. През юли 2022 г. Мексико залови Кинтеро и го предаде на САЩ. Той е с обвинение за убийството на агента на американската агенция за борба с наркотиците (DEA) Енрике (Кики) Камарена Саласар през 1985 г.

За същата сума – 5 млн. долара награда от САЩ дават за четирима ирански хакери, участвали в кибератаки срещу американски правителствени агенции, отбранителни предприятия и частни компании работили за Киберкомандването на Гвардейците на ислямската революция (IRGC-CEC). Главата на руския хакер Евгени Богачев е оценена на сумата от 3 млн. долара. Според информацията Богачев е ужилил американския бизнес със 100 млн. долара. Очевидно сумата от 5 млн. долара за Ружа Игнатова подсказва, че нашата бизнесдама е ужилила американците с още по-тлъста сума от руснака и иранците. Примери има и с още по-рекордни суми. Осама бин Ладен е бил обявен за 25 млн. долара, а съдията на Николас Мадуро - Майкел Морено, на 5 млн. долара. Самият Мадуро е оценен на 15 млн. долара, а лидерът на джихадистите от „Ислямска държава“ Абу Бакр ал бе обявен от Държавният департамент на САЩ на 25 млн. долара, които се дават срещу информация, водеща до залавянето му. 

Подстрига се ритуално, направи си татус 

В профила си в социалната мрежа Константин наскоро е качил клип, на който се вижда как реже опашката си с ножица. А след това доволно се усмихва. Качил е и снимка, на която си прави нова татуировка на главата. Следва дълъг пост, в който обяснява за предразсъдъците относно татуираните хора. 

Наскоро братът на Ружа цъфна и в никому неизвестен подкаст. Във видеото той откровеничи, че в затвора било много тежко, но за времето, прекарано вътре, бил прочел над 300 книги и „и то не само некви мънички“, а Библията, творби на Достоевски и Толстой. Понаучил няколко езика и помагал на бедните. 

*По темата работиха: Тереза Тренева и Захари Белчев