1

"Все още го чакам да се прибере", каза пред журналисти майката на загиналото 15-годишно момче на пешеходна пътека на ул. "Гурко" в събота вечерта. Според нея водачите на автомобили трябва сами да се осъзнаят, защото "явно няма кой да ги спре", писа БТА.

Жената каза, че семейството ѝ живее в центъра на София и за сина ѝ това е бил обичаен маршрут. Тя описа детето като много спокойно, внимателно и перфектно във всичко. Тя изрази надежда това да е последният случай на смърт на пътя.

ТРАГЕДИЯ НА ПЪТЯ! Фиркан до козирката помете дете на пешеходна пътека

„Пазете си децата. Това мога да кажа”, призова почернената майка. 

Водачът е карал с 2.08 промила алкохол в кръвта според дрегера и 2 с при кръвната проба. Ударът е бил толкова силен, че детето и прелетяло. Шофьорът е бил в колата заедно с жена и малко дете.

НЕАДЕКВАТЕН: С два промила алкохол летял шофьорът, убил тийнейджър на пъпа на София (ВИДЕО)

В неделя вечер родители на деца, загинали в катастрофи, както и близки, роднини и съученици на 15-годишното дете се събраха на пешеходната пътека, за да оставят цветя в негова памет и да проведат мълчаливо бдение, с искане за вземане на адекватни мерки.

Движението по столичната улица „Генерал Йосиф В. Гурко“ е временно спряно в участъка от „Г. С. Раковски“ до бул. „Васил Левски“.