0

М асово трошат стъкла на рейсове с прашка и камъни в пловдивския квартал "Тракия". През последните няколко дни са нанесени поражения върху автобус по линия № 9.

"Това е станало на последната спирка в "Тракия". Там вече на над 15 наши автобуса са потрошени стъклата. И на други фирми има пострадали рейсове на същото място", каза Костадин Тотков от "Автобусни превози", съобщи Марица. 

Щетите възлизат на 2000-2500 лв. Извършителят на посегателството не е задържан и продължава да се издирва. "С какво ли не е стреляно по автобусите - с въздушни пушки, с пистолети, с прашки. Доколкото знам, в "Тракия" бяха хванали някакъв, който не бил психически добре. Имаше два фрапиращи случая, в които ги хванаха, а след това ги пуснаха и никой не е поел щетите", коментира Тотков.

Той добави, че по-големият проблем от размера на щетите е смяната на потрошените стъкла. "Такива стъкла много трудно се намират, почти няма. Скъпо е, трябва с поръчка от Турция. И автобусът стои с месеци в гаража, без да може да се използва", каза още Тотков.