1

Ч енгетата, станали известни като Грую и Гошо, които бяха спипани да прибират нестандартен подкуп - вместо кеш - луканка, бяха освободени от ареста часове преди настъпването на новата 2024 година.

АВАНТАТА СИ Е АВАНТА: Подкупните полицаи Грую и Гошо прибират луканка вместо кеш!

ОТ ПУСТА ЛАКОМИЯ: Грую и Гошо без пържоли и мезета в ареста!

Така вместо да я посрещнат зад решетките, те ще могат да седнат на трапезата и да вдигат наздравици, а защо не и да извадят от прочутата луканка.

Двамата униформени от Пето районно в Пловдив, които бяха арестувани с подкуп, са пуснати от ареста под парична гаранция. За единият тя е 3000 лв., а за вторият - 5000 лв. Така служителите на реда, които изгоряха в четвъртък вечерта, ще посрещнат новата година на свобода с близките си срещу общо 8 бона.

Грую и Гошо бяха отстранени от длъжност, докато приключи разследването, след нареждане на шефа на полицията в Града под тепетата старши комисар Георги Чергов. Срещу тях е образувано следствено дело, тече и дисциплинарно производство.

Служителите на реда бяха задържани при акция на "Вътрешна сигурност". По първоначална информация те са били взети на мушка, заради подозрения в търговия с горива. Впоследствие бяха заловени след приемане на подкуп.