0

„Не съм отправял заплахи и не съм запознат с делото”. Това каза в съдебната зала Георги Николаев, който е задържан за жестокото нападение на 18-годишната Дебора, която беше накълцана брутално с макетно ножче.

Според новите доказателства Николаев е отправил заплахи към Дебора лично и чрез мобилно приложение още четири пъти от април до 25 юни. Досега се знаеше, че й се е заканвал чрез мобилно приложение само на 24 и 25 юни. Тоест насилникът е заплашвал момичето общо шест пъти – включително и лично. „Заканителните думи са били със заплашително агресивно съдържание за саморазправа с пострадалата“, каза районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова. 

На днешното заседание Георги Николаев обжалва оставането си в ареста.  Прокуратурата обаче настоява обвиненият да остане в ареста. Според защитата адв. Петко Кънев посочи, че това е „класически пример как не трябва да функционира съдебната система”.

Протестите в подкрепа на 18-годишната Дебора продължават! (ВИДЕО)

По думите на юриста има сериозен обществен и медиен натиск за задържане на клиента му на всяка цена. Защитникът на Георгиев призова съдът да се абстрахира от общественото мнение и да постанови решение по убеждение.

СЛЕД ЗВЕРСТВОТО: Дебора с първи думи за преживяното насилие (ВИДЕО)