0

П рокуратурата в Стара Загора повдигна нови обвинения за закана с убийство на Георги Николаев Георгиев. Той е задържан за жестокото нападение на 18-годишната Дебора, която беше накълцана брутално с макетно ножче.

ЗАЕДНО С РЕДНИК ОТ АРМИЯТА И СВОЙ ПРИЯТЕЛ: Георги помлял и момче в чалготека!

ИЗРИГНА: Мис Стара Загора с потрeсаващи разкрития за побои и остригване!

Рязаната зверски Дебора Михайлова отново е разпитвана – под формата на щадящо изслушване в кризисен център в Стара Загора с участието на психолог. Именно този разпит е послужил за допълване на едно от обвиненията с разширяване на времевия му период и с отправените закани. Това каза на извънреден брифинг районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова. 

Според новите доказателства Николаев е отправил заплахи към Дебора лично и чрез мобилно приложение още четири пъти от април до 25 юни. Досега се знаеше, че й се е заканвал чрез мобилно приложение само на 24 и 25 юни. Тоест насилникът е заплашвал момичето общо шест пъти – включително и лично. „Заканителните думи са били със заплашително агресивно съдържание за саморазправа с пострадалата“, посочи Димитрова. 

Разследва се и версията за замесен и втори участник в зверството над Дебора, но на този етап няма доказателства за това, стана ясно от изявлението на прокурор Димитрова. 

„Две са повдигнатите обвинения на Георги Николаев – за закана за убийство и за средна телесна повреда“, потвърди отново районният прокурор и уточни: „И за двете престъпления наказанието е до 6 години лишаване от свобода.“ 

Назначената петорна съдебна експертиза се извършва в момента.

Психологът Младен Владимиров пред "Телеграф": Садистът рязал жертвата, за да овладее тялото й

ЧАЛГА ПЕВИЦИ прегръщат касапина с макетното ножче (СНИМКИ)

Ето какво съобщават от прокуратурата в Стара Загора за новите обвинения:

Днес, 4 август 2023 г., Районна прокуратура-Стара Загора повдигна допълнително обвинение спрямо Георги Георгиев, на 26 г., по досъдебното производство за закани с убийство към 18-годишната Дебора М. – престъпление по чл. 144 ал. 3 вр. ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс. Наблюдаващият прокурор е прецизирал обвинението по воденото до момента досъдебно производство по горепосочения текст след направен анализ на допълнително събрани доказателства – разпит на свидетели.

Днес в 10.30 ч., пред процесуалните му представители, на Г.Г. лично е било предявено обвинение за това, че в периода от началото на месец април 2023 г. до 25.06.2023 г.,  в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, се заканил с убийство на Д.М.,  и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Според събраните нови доказателства заканите са отправени лично към пострадалото момиче и чрез мобилно приложение, като в тях се съдържат агресивни заплахи за саморазправа.

До момента бе установено, че Г.Г. се е заканил на Д.М. по мобилно приложение на два пъти – на 24 и 25 юни 2023 г., за което той е привлечен като обвиняем. Според новите доказателства Г.Г. отправил заплахи към 18-годишната Д.Б., лично и чрез мобилно приложение, още четири пъти от месец април 2023 г. до 25 юни 2023 г. , за което му е повдигнато допълнително обвинение в рамките на воденото досъдебно производство за закана с убийство. Това означава, че Г.Г. се е заканил с убийство на Д.Б. общо шест пъти.

Към настоящия момент Г.Г. е привлечен като обвиняем по две досъдебни производство за закана с убийство и за нанасяне на средна телесна повреда на Д.М.

По двете дела са събрани категорични доказателства, че Г.Г. е извършител на деянията. Тези доказателства се базират на всички извършени до момента процесуално-следствени действия - разпити на свидетели, назначени експертизи, огледи на местопроизшествието, иззети веществени доказателства  и биологичен материал и др.

Действията по разследването са в активна фаза.

Заплашвал ли е авер на Георги с макетното ножче да довърши Дебора?!

ПРОГОВОРИ ПОРЕДНАТА ЖЕРТВА: Приятел на душманина на Дебора също биел жена си!

Майката на рязаното момиче Ивелина пред „Телеграф“: Деби е мъничко по-добре, искаме справедливост

КАСАПИНЪТ, ОБЕЗОБРАЗИЛ МОМИЧЕТО: Прокурорът натиснал съда да го пусне на свобода

СЛЕД ГАВРАТА: Нарязаното момиче има загуба на идентичността

Съдийката, която пусна касапина с макетното ножче - наказвана!

Садистът преди да извади ножа: „Направо те убивам“ и „Ще ти закача главата“

БРУТАЛНИ КАДРИ от касапницата с нарязаното момиче! (СНИМКИ 18+)