0

П рокуратурата и полицията изнесоха подробности за зверството с 18-годишното момиче, което беше обезобразено и е с 400 шева по цялото тяло след насилието. 

Два дни преди касапницата с макетния нож задържаният като извършител е изпратил закани за убийство на пострадалата. Това е станало чрез интернет приложение. На 24 юни обвиняемият е изпратил съобщение с текст „Направо те убивам”, а на 25 юни: „Ще ти закача главата”. На следващия ден е извършено насилието, стана ясно на брифинга.

ИЗВЪНРЕДНО! Окошариха садиста, клал момиче с макетен нож!

"На 26 юни около 23:30 ч. в полицията е получен сигнал от съседка на момичето, че то е потърсило помощ от нея. Младата жена била с множество порезни рани и обилно кръвотечение. Момичето било настанено в болница без опасност за живота", обясни директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Лазар Христов.

Той уточни, че заподозреният за насилието Г.Г. вече е осъждан два пъти. Първото разследване срещу него е приключило с налагане на административно наказание, а второто – с пробация, която изпълнявал „съвестно".  

„В събота пострадалата Д.М. се яви лично в Първо РУ, за да заяви, че срещу нея задържаното лице е отправяло заплахи в периода март – юни и по-конкретно – на 24 юни. На основание на това е образувано досъдебно производство”, каза шефът на полицията в града.

След подадения от пострадалата сигнал в полиция започнали действия по задържането на заподозрения. Той не бил открит на домашния си адрес. Негови близки заявили, че е напуснал дома си, не са го виждали и нямат връзка с него. Тогава Г.Г. е обявен за общодържавно издирване. Полицията започна проверки на осем адреса в Стара Загора и беседи с близки и приятели на мъжа, както и с адвоката му.

„Имахме информация, че лицето се укрива и до тази сутрин то не беше открито. Около 8.00 ч. наш пост колеги забеляза, че той се придвижва с лек автомобил и напуска населеното място. Незабавно са организирани заградителни мероприятия и мъжът е задържан на входа на Стара Загора. В момента се намира в следствения арест”, обясни ст. ком. Христов.

ВТОРИ АРЕСТУВАН след касапницата с обезобразеното момиче

Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов каза, че по конкретния случай е „свършена действително много работа” – разпитани са всички лица, които имат отношение, и са назначени множество експертизи. „Прокуратурата продължава да поддържа своето мнение, че се касае за средна телесна повреда”, поясни той.

Предстои да бъдат разпитани и няколко неустановени свидетели. Ще бъде изготвен и психологически портрет на извършителя заради проявената жестокост. Макетният нож, с който е извършено престъплението, както и маската на мъжа, са открити.

Според прокуратурата, на база показанията на пострадалата, мотивът за престъплението е ревност. „Без категорично пострадалата да може да каже на тази дата – това, на онази дата – онова”, посочи районният прокурор Таня Димитрова.

„Показанията на пострадалата са следните – след влизане на лицето в дома на момичето, тя го вижда, а той и нанася юмручни удари по главата. Тя казва, че оттам нищо не помни. Свестява се нарязана и търси помощ от съседка на долния етаж. Това са нейните показания”, разкри още районният прокурор.

Димитрова увери, че наблюдаващите прокурори ще положат максимални усилия за събиране на доказателства за предявяване на обвинение, което „съответства на тежестта на престъплението”, както и да бъде наложено справедливо наказание.

БРУТАЛНИ КАДРИ от касапницата с нарязаното момиче! (СНИМКИ 18+)