0

С ъдията по въззивното частно наказателно дело срещу 26-годишния Г.Г., обезобразил 18-годишната си приятелка, Татяна Гьонева Коева от Окръжния съд в Стара Загора е наказвана в миналото, научи „Телеграф“.

Именно тя отмени ареста на мъжа след бруталната касапница, при която насилникът накълцал момичето с макетно ножче и й причинил куп други травми. През 2019 г. Коева е била и говорител на съда, а като съдия от наказателния отдел има наложено дисциплинарно наказание за забавяне на производството на наказателно дело от общ характер поради неспазване на сроковете за изготвяне на мотивите към постановената по него присъда.

Гняв

„Тази жена пусна на свобода лицето, което обезобрази приятелката си с макетен нож, което я скалпира и й счупи носа. Всичко това се случва с часове наред мъчения и по особено жесток начин. Клетото момиче на 18-годишна възраст е с 400 шева, фрактура на носа, скалпирана, емоционално и психически съсипана. Тази дама е определила деянието като лека телесна повреда и без никакви скрупули е пуснала на свобода извършителя. Това представлява нашата прогнила съдебна система. Дано съдията се гордее с постъпката си. Съдебна реформа - да, ама не“, коментира Павлина Швец.

Самоличност

Вече стана ясно, че садистът с инициали Г. Г. е и рецидивист, осъждан на пробация в началото на годината с две мерки и отново за побой и пак за „лека телесна повреда“, казаха за „Телеграф“ запознати. Твърди се, че е охранител в местна дискотека, а зад инициалите се крие името Георги Николаев Георгиев.

Разследващите изнесоха междувременно подробности за случая, вклюючително какви брутални заплахи е отправял касапинът преди да предприеме ужасяващите си действия.