0

П риятел на касапина от Стара Загора Георги Николаев - Мирослав Андонов открито заплашва накълцаното от него с макетно ножче 18- годишно момиче Дебора. Поне такъв сценарий се завъртя в нета...

В чат, който се разпространява в мрежата фейсбук потребител с името Miroslav Andonov пише, че ще я "приключи". В него той заявява още, че й е "било малко, Георги трябваше главата да й отреже", "Трябваше да има 800, а не 400 шева, без милост, направо смърт", казва потребителят Мирослав Андонов, поне според чата, обикалящ мрежата. 

Той се заканва да отиде и да довърши работата на Георги Николаев Георгиев. "Заради една малка пикла цяла България качва Георги, а ми е приятел", пише още Мирослав Андонов. 

Възмутени хора настояват в социалните мрежи прокуратурата да се самосезира за закана за убийство. И разпространяват профила на момчето из мрежата с доказателството за поредния садист.

Садистът преди да извади ножа: „Направо те убивам“ и „Ще ти закача главата“

Самият Мирослав Андонов, чийто профил отговаря поне според снимката на онзи, от който са отправени заканите да се довърши започнатото, отрече да е автор на подобни заплахи. Той пусна видео обръщение, в което казва, че някой е скалъпил това, тези неща ставали лесно, и дори е подал жалба да се разследва как е станало. Мнозина обаче го упрекнаха, че е дал заден от страх, че и той ще се озове зад решетките...

Само преди няколко дни, освен Георги Николаев, задържан беше и мъж, който е отправял заплахи към жената, подала сигнала за бруталното нападение. „Аз вече не мога да изляза от вкъщи сама. Вчера бях в голям шок. Това е нещо, което не може да се опише с думи. Видях, че имам заплаха от профил с име Виктор Костов. Казваше ми се да внимавам какво говоря и пиша. Много ме е страх и за семейството ми”, обясни жената, получила заплахи.

Припомняме, че хиляди хора излязоха на протест, за да подкрепят 18-годишната Дебора. Недоволстващи се събраха пред съдебните палати на над 30 града.