0

Г еорги, нарязал 18-годишната Дебора с макетен нож, е пребил зверски млад мъж в чалготека в Стара Загора, за което е осъден на глоба от 1000 лв., казаха от военния съд в Пловдив пред „Телеграф“.

Зверството Георги Николаев Георгиев извършил през 2019 г., докато е охрана в клуба. Той нападнал човека заедно с редник от армията и свой приятел, затова и процесът се е гледал от армейската Темида. Престъплението на триото било квалифицирано също като „лека телесна повреда“. Две години по-късно Георги отново пребил човек, нанасял му силни удари в главата и едва не го ослепил, но се разминал с обвинение за лека телесна. Там обаче получил пробация за срок от 6 месеца. Той изтекъл в края на юли тази година, което означава, че садистът е рязал Дебора, докато все още е в рамките на присъдата.

ИЗРИГНА: Мис Стара Загора с потрeсаващи разкрития за побои и остригване!

Безпричинно

Първата присъда на Николаев е постановена на 27 януари 2021 г. от пловдивските военни магистрати. В нея е описано, че редник Божидар Петров, Георги Николаев и Димитър Стайков са пребили мъж в клуб „Планета Пайнер“ в Стара Загора през нощта на 6 април 2019 г. Тогава по хулигански подбуди тримата нападнали Даниел Тодоров. Мъжът получил „кръвонасядания и отоци по главата, разкъсно-контузни рани и кръвонасядания по горната устна и частично счупване на коронките на три зъба“, пише в присъдата. Редникът, садистът и аверът им получили глоби от по хиляда лева, трябвало да платят и 715 лв. разноски към военния съд.

Психологът Младен Владимиров пред "Телеграф": Садистът рязал жертвата, за да овладее тялото й

Втората присъда на Георги е изчетена от районния съд в Стара Загора на 30 януари тази година. Престъплението му пак е квалифицирано като лека телесна повреда и касае зверски побой над Радослав Георгиев, извършен на 15 февруари м.г. В документа, с който „Телеграф“ разполага, пише, че жертвата е получила „множество отоци и кръвонасядания по окосмената част на главата, оток и кръвонасядане по челото вдясно, масивни отоци по клепачите на дясното око, кръвоизлив под слизестата обвивка на дясната очница, оток по гърба вдясно“. Освен пробацията биячът е осъден да плати 258 лв. на МВР разноски по делото и 1600 лв. за адвоката на жертвата си. Съдиите обаче са отхвърлили иска на Радослав да получи 10 000 лв. обезщетение от Георги.

Какво направиха депутатите?

След вълната от съпричастност към Дебора и хилядите излезли на протест в нейна защита депутати от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС внесоха в парламента промени в Наказателния кодекс и Закона за домашното насилие. В НК се прави промяна, като наказанието за причиняване на средна и лека телесна повреда скача от 6 на до 8 г. Възможността да се налага пробация при нанасяне на лека телесна повреда се заменя със затвор до 2 г. Глобата се завишава и става от 500 до 1000 лв. В момента тя е от 100 до 300 лв. В закона за домашното насилие пък се добавя текст, който включва вече и лица, които са в „интимна връзка“.

Омбудсманът Диана Ковачева също внесе в НС предложение за промени в НК за инкриминиране на деяния, унижаващи човешкото достойнство чрез причиняване на физическа болка или страдание.

Хиляди гневни хора се събраха в понеделник в различни български градове и в няколко европейски столици в защита на рязаната на 21 места и зашита с 400 шева 18-годишна Дебора. Обвинен за това е 26-годишният Георги Николаев Георгиев, като съдът го остави в ареста. Престъплението му се характеризира с изключително висока обществена опасност, прецениха магистратите.

„Деби е мъничко по-добре. Гледа какво се случва тук и мисля, че то ще й по помогне психически. Единственото, което искам, е справедливот“, сподели пред "Телеграф" по време на големия митинг в понеделник майката на Дебора – Ивелина.

Майката на рязаното момиче Ивелина пред „Телеграф“: Деби е мъничко по-добре, искаме справедливост

„Дийп Зоун“ искат да запишат песен с момичето

“Сега разбираме, че Дебора пее прекрасно! Ако този пост достигне до нея (или до нейни близки), DEEP ZONE Project изразяваме готовност и пълно съдействие да запишем безвъзмездно нейни песни в професионално музикално звукозаписно студио. Ще поемем целия процес от А до Я, стига тя да пожелае да тръгне по тази пътека след това, което е преживяла”, написа в профила си във Фейсбук Диян Савов.

@z.zapryanovaa2 #foryou #foryou #400шева #foryou #foryou #foryou #foryou #foryou ♬ original sound - Злати🩷

ЧАЛГА ПЕВИЦИ прегръщат касапина с макетното ножче (СНИМКИ)

Хиляди се събраха в подкрепа на нарязаното момиче (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)

БРУТАЛНИ КАДРИ от касапницата с нарязаното момиче! (СНИМКИ 18+)

Какво каза адвокатът на Георги пред "Телеграф"?

Прокуратурата изнася избирателно и частична информацията в делото по случая с прибрания зад решетките Георги Николаев, срещу когото се водят две досъдебни производства – за нанасяне на средна телесна повреда и за закана с убийство на 18-годишната Дебора Михайлова. Това каза ексклузивно за „Телеграф“ адвокатът на Георги Николаев – Петко Кънев.

„Георги и майката на 2-годишното му дете живеят на семейни начала в Стара Загора и не са се разделяли. Какво да правят – седят и го чакат“, разкри той. На въпрос каква е реакцията на жената на Николаев след трагедията с Дебора и обвиненията към мъжа й, отговорът бе: „Не се чувства добре. Детето е неспокойно, явно и то усеща напрежението. Това мога да кажа.“.

„В нормално семейство е расъл Георги, обикновени хора са родителите му. Не знам да е имало драми или скандали“, обясни адвокатът и коментира: „Всичко, което се върти в медиите, са глупости! Глупости, разпространявани от някой, който няма никаква представа за истината.“.

Запитан какво разбира под „глупости“, Петко Кънев каза: „Най-различни! Че бил партиен лидер, че бил близък с определени кръгове. Аз нямам такава информация. Във Фейсбук има какви ли не писания, които няма как да коментирам.“.

„Вие вече му прочетохте присъдата. Както обществото, така и журналистите. – обвини разгневените от Георги Николаев хора адвокатът му. От 3-4 дни се говори само против него. В момента той е с присъда!“.

По думите на Кънев клиентът му „със сигурност е имал леки провинения“ – по повод на двете му предишни присъди: „Едното беше даже глоба! Едното – административно наказание, другото - пробация“.

„Не е вярно, че Георги е работил незаконно като гард“, бе категоричен Петко Кънев. „Няма такова нещо“, отсече той и уточни: „Сигурно нещо е работил, но аз не изследвам миналото на клиентите си.“.

„Няма въобще извършено престъпление! Няма закани за убийство, както твърди прокуратурата. Въпрос на доказване е. Мярката, наложена на Георги вчера, няма никакви основания“, еднозначно подчерта адвокат Кънев и добави: „Всичко ще се изследва в хода на бъдещото дело и ще се прецени кое е истина, кое е подкрепено от доказателства.“.

*Елена Дюлгерова

Адвокат Петко Кънев (на преден план). Зад него е другият адвокат на Георги Николаев Валентин Димитров.

 Адвокат Петко Кънев (на преден план). Зад него е другият адвокат на Георги Николаев  Валентин Димитров.

Какво каза организаторката на протеста пред "Телеграф"?

„Ясно ни е вече, че ще има промени. Добре започваме. Поне бързо са се организирали, което ни дава надежда. Сега очакваме уволнението на съдия Татяна Гьонева, която беше докладчик по делото за мярката за неотклонение на Георги Николаев, за да го пуснат на свобода на 5 юли. Това беше едно от исканията ни.“. Това коментира пред "Телеграф" Елена Венкова. Тя бе главният организатор на многохилядните шествия в защита на обезобразената Дебора.

*Елена Дюлгерова